Bitės-žudikės mirtinai sugėlė laipiotoją uolomis ir jo šunį  (3)

JAV, Santa Monikoje, buvo rastas bičių-žudikių mirtinai sukandžiotas 55 metų alpinistas iš Arizonos Stevenas Johnsonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiai mirties priežastis dar nepaskelbta, tačiau jau dabar manoma, kad ekstremalą mirtinai sukandžiojo bitės, nes uolos viršuje buvo rastas ir bičių sukandžiotas negyvas šuo.

Stevenas į žygį išsirengė penktadienį, tačiau jo pasigedo, kai pirmadienį jis neatėjo į darbą. S.Johnsonas, patyręs, turėjęs 30 metų alpinisto patirtį, buvo rastas kybąs ant savo įrangos.

Pasak policijos šerifo Raoulio Rodriguezo, žygių instruktorius Stevenas, greičiausiai atsitiktinai sujudino bičių lizdą, kai kopdamas bandė tvirtintis prie uolos.

Afrikietiškos bitės, kurios kartais vadinamos bitėmis-žudikėmis, gali lengvai nužudyti žmogų, nes nors ir yra mažesnės už įprastas, europietiškas bites, yra daug agresyvesnės ir ypač jautriai reaguoja, kai įsibraunama į jų teritoriją. Tuomet, įprastai pusantro metro spinduliu, jos neretai kovoja iki pat mirties.

Į Ameriką jos pateko atsitiktinai, 1957 metais, kai mokslo tyrimams iš Tanzanijos buvo atvežta bičių, o sargas į laisvę išleido 26 motinėles ir tranus. Jos susikryžmino su braziliškomis bitėmis ir atsirado naują veislė - afrikanizuota bitė arba bitė-žudikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(6)
(0)
(2)

Komentarai (3)