Ispanai nesurinktas šunų išmatas savininkui pristato paštu (Video)  (4)

Madrido (Ispanija) vienos iš provincijų valdžia nutarė nesurenkamų šunų išmatų problemą spręsti jas pristatant savininkui į namus, praneša „The Local“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Madrido priemiesčiuose esantis Brunete miestelis, kuriame gyvena tik 10 100 gyventojų, šunų ekskrementų problemą nutarė spręsti dar pernai, tačiau neturėjo jokių šiam projektui numatytų lėšų.

„Mes susisiekėme su reklamos agentūra „McCann“, jiems pristatėme „šunišką“ problemą. Taip pat pridūrėme, kad neturime lėšų, tačiau jie sugalvojo nuostabią, nieko nekainuojančią idėją, kurią ir nutarėme įgyvendinti“, – sako Brunete miestelio atstovai.

Pranešama, kad vasarį šio miestelio valdžia surinko 20 savanorių, kurie patruliavo miestelio gatvėmis ir ieškojo netvarkingų šunų šeimininkų.

Pamatę, kaip šeimininkas nesurenka savo augintinio ekskrementų, savanoriai draugiškai prieidavo, pasiteiraudavo, koks šuns vardas ir kokia jo veislė. Turėdami šią informaciją, miesto gyvūnų duomenų bazėje surasdavo šeimininko gyvenamąjį adresą.

Po to į dailią dėžutę būdavo supakuojama šuns „dovanėlė“ ir nuvežama tiesiai į namus savininkui. Dėžutę ir perspėjimą apie gresiančią baudą teikdavo tiesiai į rankas.

Kaip papasakojo šios socialinės iniciatyvos autoriai, šunų išmatų kiekis eksperimentiniame rajone sumažėjo 70 procentų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)