Mirė paskutinis XIX a. gimęs ir iki šiol gyvenęs planetos vyras  (0)

Sulaukęs 116 metų mirė seniausiu pasaulio istorijoje vyru pripažintas japonas Jiroemonas Kimura, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras trečiadienį ligoninėje mirė dėl natūralių priežasčių, rašoma Japonijos vyriausybės pranešime.
Pranešama, kad J. Kimura turėjo 7 vaikus, 25 anūkus ir 13 proanūkių.

Gruodį J. Kimura buvo pripažintas seniausiu kada nors pasaulyje gyvenusiu vyru. Jis taip pat buvo paskutinis vyras Žemėje, kuris gimė XIX amžiuje.

Tačiau jam dar gerokai trūko iki absoliutaus visų laikų rekordo, kuris priklauso prancūzei Jeanne Calment, mirusiai 1997-aisiais, sulaukus 122 metų. Ji yra seniausias kada nors gyvenęs žmogus.

J.Kimura 116-ąjį gimtadienį atšventė balandžio mėnesį. Tada jis gavo iš anksto padarytą vaizdo įrašą, kuriame jį sveikina Japonijos premjeras Shinzo Abe.

J. Kimura, sulaukęs 65-erių, išėjo į pensiją 1962 metais. Iki tol jis 45 metus dirbo Japonijos pašte. Jis gyveno Kioto prefektūroje kartu su savo vyriausiojo sūnaus našle (jai 83 metai) ir savo anūko našle (jai 59 metai). Senolis manė, kad jo ilgaamžiškumą nulėmė mažos maisto porcijos, be to, jis pripažino didžiąją laiko dalį praleidęs lovoje.

Dėl J.Kimuros ir dar 94 kitų Kiotango gyventojų, kuriems šiais metais bus šimtas ar daugiau metų, šio 60 tūkst. gyventojų turinčio miesto valdžia inicijavo tyrimų projektą, kurio tikslas yra išsiaiškinti, ką jie valgo ir kokios yra jų ilgaamžiškumo priežastys.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)