Ant liežuvio prisiuvamas lopas – skausmingas, bet veiksmingas būdas numesti svorio  (6)

Daugybė viršsvorį turinčių žmonių visame pasaulyje ieško naujų būdų kaip lengvai, be jokių fizinių ir valios pastangų, atsikratyti nereikalingų kilogramų, o plastinės estetinės chirurgijos pramonė skuba patenkinti augančius rinkos poreikius. Vienas iš naujausių išradimų, skirtų lengvatikiams – ant liežuvio prisiuvamas plastikinis tinklelis, praneša Time.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiurkštų paviršių turintis, kelių pašto ženklų plotą užimantis plastikinis lopas gali būti prisiūtas bet kuriam dietos nesugebančiam laikytis asmeniui, pasiryžusiam už procedūrą sumokėti 2000 JAV dolerių. Chirurginio sprendimo veikimo principas paprastas – žmogus su prisiūtu tinkleliu yra priverstas laikytis griežtos dietos ir vartoti tik skysčius, kadangi kieto maisto valgymas jam yra pernelyg skausmingas.

Naujosios chirurginės technikos sumanytojas yra plastikos chirurgas, daktaras Nikolas Chugay‘us, šias operacijas nuo 2009 metų atliekantis privačioje savo klinikoje Los Andžele. Nors procedūra vis dar nėra aprobuota JAV Maisto ir vaistų administracijos, nuo paslaugos teikimo pradžios jis jau yra aptarnavęs apie 100 klientų. Pasak chirurgo, šis plastikinis tinklelis gali padėti žmogui numesti daugiau kaip 13 kilogramų, tačiau ant liežuvio laikyti prisiūtą jį galima neilgiau kaip mėnesį, kadangi praėjus šiam laikotarpiui plastikas įauga į audinį. 

Be galimybės normaliai maitintis, šiai operacijai pasiryžę žmonės patiria ir kitų šalutinių poveikių, pavyzdžiui, jiems sunku kalbėti, kai kurie skundžiasi miego sutrikimais. N.Chugay‘us teigia, kad į jį besikreipiantys klientai ryžtasi šiai procedūrai dėl to, kad ji efektyvi, o kainuoja kur kas pigiau nei kiti chirurginiai liekninimo būdai, kurių metu skverbiamasi į žmogaus kūną.

Kiti medikai apie naująjį metodą pasisako itin kritiškai ir įžvelgia nemažai grėsmių. Pasak Kalifornijos plastikos chirurgo Richardo Chafoo, bet kokio pobūdžio dirbtinis daiktas prisiūtas prie liežuvio padidina riziką pasigauti infekciją, be to, tinkamai neprižiūrimas, gali atverti žaizdas ne tik ant šio organo, bet ir visoje burnos ertmėje, rašoma TheHuffingtonPost.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (6)