Ultrapoliglotofilologomaniakams: ilgiausi užsienio kalbų žodžiai (Video)  (7)

Ką ten mūsų „nebeprisikiškiakopūsteliaudavome“! (O gal žinote ilgesnių?) Anglų kalboje yra vienas žodis, kurį, beviltiškai atsikvėpęs, vargšas diktorius pradėjo sakyti ir užbaigė po… 3,5 valandos. Šį unikalų vaizdo siužetą rasite šios žinutės pabaigoje. Tačiau pasaulyje apstu kalbų, o kiekvienoje iš jų – po ilgiausią žodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia irgi gausu įvairiausių perliukų. Ilgumo prasme rekordininkas – švedų kalbos žodis, kurio stenogramos čia dėl laiko, vietos ir švediškų raidžių klaviatūroje stokos nerašysime (jį, kaip ir kitų kalbų ilgiausius žodžius rasite kitame vaizdo siužete – ne tik ištartus, bet ir užrašytus).

 

Vaizdo siužete rasite ne tik švedų, bet ir čekų, danų, slovėnų (beje, ilgiausią slovėnišką žodį turime ir lietuvių kalboje), olandų, turkų (vienas iš įspūdingesnių), airių (vienas trumpesnių, tiesa, neįskaitomas net ir lotyniškais rašmenimis…), vengrų (šnypščiamųjų priebalsių kratinys), prancūzų (tiesą pasakius, iš prancūzų buvo galima tikėtis šio to ilgesnio…), italų (kaip visada, temperamentinga ir nuotaikinga), ispanų, bulgarų (pretendentas į ilgiausiųjų prizininkų trejetą), portugalų ir, desertui, švedų. O, kiek keliaaukščių skiemenų jame, nuo kurių turėtų raitytis ne tik anglų kalbos žinovų ausys!‥ :)



Tiesa, tikram DESERTUI – žadėtasis anglų kalbos, kurį sudaro 189 819 raidės (nors, sprendžiant iš diktoriaus ryškaus rusiško akcento), šis žodis gali būti tarptautinis :) Jis – iš chemijos pasaulio. Taip vadinamas gigantiškas baltymas, „kuris funkcionuoja kaip molekulinė spyruoklė ir yra atsakingas už pasyvųjį raumenų elastingumą“. O kad kassyk nereikėtų gaišti po 3,5 val., sutarta jį vadinti ir trumpiau – titinu (arba konektinu). :)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(2)
(5)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: