3D spausdintuvai leis NASA statyti kosminius laivus tiesiog kosmose  (2)

Jau kuris laikas sklando gandai, kad NASA kuria tūrinio spausdinimo (3D) technologiją, kuri leistų spausdinti nesvarumo sąlygomis. Dabar pagaliau buvo paskelbta, kodėl agentūrai viso to prireikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su NASA bendradarbiaujanti kompanija Tethers Unlimited kuria technologiją, kuri leis panašiems į vorus robotams kosminius laivus „spausdinti“ tiesiog kosmose. Šis projektas vadinasi SpiderFab. Robotai manevruos nesvarumo būsenoje ir iš polimerų bei metalų kurs tam tikras struktūras. Būtent iš jų ir bus surenkami kosminiai laivai.

Tai ne tik leis gana smarkiai sumažinti gamybos proceso savikainą, kadangi nereikės paruoštos įrangos transportuoti į kosmosą. Technologija taip pat leis pastatyti daug didesnius kosminius laivus, nei tai galima daryti dabar.

Kompanijos Tethers Unlimited vykdantysis direktorius Rob Hoyt teigia, kad SpiderFab kol kas nėra galutinai paruoštas, tačiau jis įsitikinęs, jog NASA suteikta $500 000 finansinė injekcija padės projektą realizuoti greičiau. Iš pradžių ketinama pradėti nuo kosminių teleskopų, kurie padės ieškoti į Žemę panašių planetų, o ateityje galbūt tokiu būdu atsiras bazės Mėnulyje ar net Marse.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (2)