Devintoji „Tyrėjų naktis” kvies pažinti mokslininkus kasdieniame gyvenime  (0)

Daugiau kaip dešimt tūkstančių mokslo entuziastų ir smalsuolių pritraukianti „Tyrėjų naktis” šiemet kvies į daugiau kaip 100 renginių, vyksiančių penktadienį, rugsėjo 27 dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Molėtuose ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiųmetė mokslo ir atradimų naktis kvies pasidomėti, ką iš tikrųjų veikia mokslininkai už laboratorijų ribų ir kokiais mokslo atradimais naudojamės dažniausiai mūsų kasdieniame gyvenime.

„Retai susimąstome, kad kasdieniame gyvenime mus supa tūkstančiai mokslo atradimų, dar rečiau pasitaiko progų paklausti pačių mokslininkų, kaip gimsta mokslinių atradimų idėjos, kurių rezultatais nejučia džiaugiamės kasdien. Džiaugiamės jau devintą kartą pristatydami unikalią galimybę kiekvienam norinčiam pažinti mokslą ir susipažinti su mokslininkų gyvenimu iš arti. Esu tikras, kad rugsėjo 27-ąją sau įdomių veiklų Tyrėjų naktyje ras kiekvienas, nepaisant amžiaus ar pomėgių”, - sako dr. Tomas Žalandauskas, Baltijos pažangių technologijų instituto vadovas.

„Tyrėjų nakties” metu mokslininkai savo darbo erdves - institutus, mokslo ir tyrimų laboratorijas atveria visuomenei, kviesdami dalyvauti dešimtyse stulbinančių eksperimentų ir įtraukiančių simuliacijų, naujus horizontus atveriančių parodų ir ekskursijų, akiratį praplečiančių paskaitų ir audringų diskusijų.

Tokie išskirtiniai susitikimai su mokslininkais vietose, į kurias įprastai patekti sudėtinga ar net neįmanoma, skirti kiekvienam: pradedant mažaisiais pasaulio tyrinėtojais - vaikais ir baigiant galybę reikšmingų atradimų jau spėjusiais pažinti senjorais. Kiekvienas norintis renginių metu galės įsitikinti, kad viskas mūsų kasdieniame gyvenime prasideda būtent ten, kur dirba mokslininkai.

„Tyrėjų naktis“ paskutinį rugsėjo penktadienį vyksta daugiau nei 30 Europos šalių, o pažinti mokslo rezultatus tądien kvies daugiau nei 300 Europos miestų. Tai – Europos Komisijos iniciatyva, kurios tikslas - didinti mokslininkų pripažinimą visuomenėje sudarant galimybę iš arti susipažinti su jų darbais ir pasiekimais.

Praėjusių metų „Tyrėjų naktis“ sulaukė milžiniško susidomėjimo - į dalį veiklų registracija buvo užpildyta akimirksniu, o visą dieną vykusiose renginiuose dalyvavo daugiau kaip 10 tūkstančių mokslo virtuvę norėjusių pamatyti smalsuolių. Daugiausia dėmesio sulaukė renginiai viešose erdvėse, pristatę realią mokslo naudą ir įtaką kasdieniam gyvenimui. Be to, prie renginio prisijungė ir daugiau kaip 100 šalies mokyklų, „Tyrėjų naktį” surengusių po savo stogu.

Projektą „Tyrėjų naktis 2013” Lietuvoje įgyvendina Baltijos pažangių technologijų institutas kartu su partneriais Aleksandro Stulginskio universitetu, Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Lietuvos istorijos institutu, Socialinių inovacijų institutu, Šiaulių universitetu, Vilniaus universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Vytauto didžiojo universitetu. Prie projekto tradiciškai kviečiamos jungtis ir visos bendrojo lavinimo mokyklos.

Visa informacija apie „Tyrėjų nakties“ renginius skelbiama interneto svetainėje www.tyrėjųnaktis.lt bei projekto Facebook paskyroje www.facebook.com/tyrejunaktis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)