Mokslininkai ištyrė, ką greito maisto restoranai vadina vištiena  (8)

JAV mokslininkai pabandė išsiaiškinti, kas slepiasi greito maistų restoranų parduodamoje vištienoje ir gavo nevienareikšmių rezultatų, rašo Businessinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Misisipės universiteto mokslininkai tyrė du greito maisto restoranuose parduodamos vištienos kepsnelių mėginius. Pirmojo restorano vištienos gabalėliuose tyrėjai aptiko tik apie 50 proc. raumeninių skaidulų, ką žmonės įprastai vadina vištiena, likusią dalį sudarė riebalai, kraujagyslės ir kiti audiniai, teigiama Richard D. deShazo tyrimo išvadose.

Antrajame restorane, raumenų kiekis buvo dar mažesnis – apie 40 proc., likusią dalį užėmė riebalai, jungiamieji audiniai ir kaulai.

„Vištiena nėra nė vienų vištienos gabalėlių pagrindinė sudedamoji dalis“, – rašo tyrėjai.

Tuo metu greito maisto restoranas McDonald's teigia, kad savo vištienos gabalėlius gamina iš 100 proc. vištienos krūtinėlės, tačiau neaišku, ar pastarasis buvo tarp tyrimo dalyvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(14)
(1)
(0)

Komentarai (8)