Mokslininkai išsiaiškino, kokiems vyrams patinka didelės krūtys  (11)

Puikiai žinome, kad vienus vyrus traukia aptakių formų moterys, o kitiems mielesnės tos, kurių krūtinė mažesnė. Kaip atsiranda šie prioritetai? Du neseniai atlikti tyrimai atskleidė gana netikėtų įžvalgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmojo tyrimo tikslas buvo išsiaiškinti, ar vyrų ištekliai arba, techniškai sakant, saugumas dėl išteklių, daro įtakos nutariant, kokiai krūtinei jie teikia privalumą.

Esama požiūrio, kad moters krūtinės dydis sutapatinamas su apsčiu riebalų kiekiu, o šis savo ruožtu leidžia tikėtis tam tikrų išteklių. Pasirinkę tokią poziciją kaip išeities tašką, psichologai Virenas Swami ir Martinas Tovée atliko du eksperimentus tam, kad ištirtų, ar nesaugumą dėl išteklių jaučiantys vyrai (t.y. tie, kurie turi mažiau materialinio turto) labiau geidžia didesnės krūtinės nei tie, kurie jaučia daugiau saugumo (t.y. tie, kurie turi daugiau materialinio turto).

Pirmasis eksperimentas analizavo santykį tarp finansinio saugumo ir didesnėms krūtinėms privalumą teikiančių vyrų. Dalyvauti tyrime buvo pakviesti 266 vyrai iš trijų valstijų Malaizijoje – valstijos skyrėsi pagal socioekonominius rodiklius. Dalyviams buvo parodyti įrašai su penkiomis moterimis, kurių krūtinės buvo skirtingo dydžio. Jas dalyviai turėjo įvertinti pagal patrauklumą penkių balų skalėje.

Kas buvo išsiaiškinta? Vyrai iš valstijų su žemesniais socioekonominiais rodikliais daugiau balų teikė didelei krūtinei. Kitaip sakant, vargingesniems vyrams labiau patiko didelės krūtys.

Antrajame eksperimente buvo nustatyta, kaip krūtinės dydį vertina 66 alkani ir 58 sotūs vyriškos lyties studentai. Taip siekta išsiaiškinti, ar alkio jausmas nulemia privalumus. Tyrime dalyvavo tie jaunuoliai, kurie apie 18-19 val. įeidavo į valgyklą arba išeidavo iš jos.

Kadangi žinoma, kad etniškumas lemia preferencijas krūtinės dydžiui, dalyvauti tyrime pakviesti tik baltaodžiai vyrai iš Didžiosios Britanijos. Šiems studentams buvo pateikti įrašai su moterimis iš pirmojo tyrimo. Tuomet duomenys buvo apdoroti. Kas paaiškėjo? Alkaniems vyrams didelės krūtys patiko žymiai labiau nei sotiems vyrams.

Kitas tyrimas rėmėsi hipoteze, kad krūtinės dydis įrodo moters gebėjimą susilaukti palikuonių ir auginti juos. Reiktų pripažinti, kad esama sąryšio tarp estradiolo – su vaisingumu susijusio hormono – ir didesnių krūtų; atitinkamai, didesnės krūtys ir mažesnis skirtumas tarp juosmens bei klubų siejamas su didesne pastojimo tikimybe.

Remdamiesi šiais elementais, mokslininkai Christopheris Burrisas ir Armandas Munteanu darė hipotezę, kad tėvais tapti nenorintys vyrai bus mažiau linkę rodyti susidomėjimą didesnėmis krūtimis.

Mokslininkai pakvietė internetinėje apklausoje sudalyvauti 67 heteroseksualius studentus. Pirma jų buvo paprašyta įvertinti, kiek jie nori tapti tėvais. Tuomet jiems kompiuteryje buvo parodyti pieštuku iš priekio nupieštos moters kontūrai.

Tyrimo dalyviai galėjo pakeisti moters krūtis, taliją ir klubus. Jų buvo paprašyta pakeisti moters figūrą į tokią, kuri būtų panašiausia į „absoliutų (labiausiai jaudinantį) seksualinės partnerės idealą“.

Ką atskleidė tyrimas? Kaip ir buvo tikėtasi, neturėti vaikų norėjusiems vyrams patrauklesnės buvo mažesnės krūtys.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(0)
(1)

Komentarai (11)