Globali žmonijos ateitis, dirbtinis kūnas ir Avataro projektas – 2045 metais? (Video)  (13)

Žmonija šiuo metu stovi ant globalių permainų slenksčio. Pasaulį drebina ekologinės, politinės, antropologinės, ekonominės krizės, pastaruoju metu jos tampa vis sunkesnės. Pasaulyje plinta karai, neapgalvotai švaistomi žemės resursai, teršiama planeta. Visuomenė išgyvena vartotojiško išgyvenimo modelio bei tikslų ir vertybių krizes. Daugelis nacionalinių lyderių rūpinasi tik trumpalaikiu stabilumo užtikrinimu savo šalyse ir neskiria pakankamai dėmesio civilizacijos ateities problemoms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-15 Globali žmonijos ateitis, dirbtinis kūnas ir Avataro projektas – 2045 metais? (Video)  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonija praktiškai turi rinktis: nusiristi į degradacijos verpetą arba ieškoti ir realizuoti naują vystymosi modelį. Modelį, kuris galėtų pakeisti žmogaus sąmonę, suformuluoti naują žmonių egzistencijos prasmę.

Perėjimui į šį naują civilizacijos vystymosi etapą gyvybiškai būtina mokslinė-technologinė revoliucija bei reikšmingi žmonijos sąmonės pokyčiai, kurie būtų tarpusavyje susiję ir galėtų vienas kitą papildyti. Technologijų vystymosi kryptis turėtų skatinti tiek individo sąmonės, tiek visos visuomenės vystymąsi, tai įtakos perėjimą link naujos žmonijos vystymosi modelio.

Tai buvo ištrauka iš oficialaus Tarptautinio kongreso „Global Future 2045“ dalyvių kreipimosi į Jungtinių Tautų sekretorių Pan Gi Muną 2013 metų kovo 13 d. Interaktyvi šio kreipimosi versija prieinama internete. (žr. video žemiau)

Strateginis visuomeninis judėjimas „Rusija 2045“ (rus. Россия 2045, angl. Strategic social initiative „Russia 2045“) – visuomeninis judėjimas ir interneto bendruomenė, transhumanistinės pakraipos, kuri pasisako už žmogaus vystymąsi, taip pat ir už greitesnį technologinį progresą ir šiuolaikinių technologijų integraciją, ir pasipriešinimą tolimesniam „vartotojiškos visuomenės“ augimui ir aplinkos eksploatacijai.

Strateginio visuomeninio judėjimo „Rusija 2045“ pradžia oficialiai galima laikyti 2011 metų vasario mėnesį, šio judėjimo branduolį sudarė iniciatyvinė mokslininkų grupė kartu su New Media Stars Prezidentu Dmitrijum Ickovu. 2013 rugsėjo 27 dieną interneto bendruomenė jau turėjo 30 500 registruotų žmonių ir Rusijos, JAV, Europos, Azijos.

Netrukus po to, kai buvo suburta iniciatyvinė mokslininkų grupė, dauguma kurių buvo Rusijos Mokslų Akademijos nariai, buvo suformuluotas dirbtinio žmogaus kūno kūrimo planas, šis planas kartais vadinamas „Techprojektu“ arba „Projektas Avataras“ – analogija Džeimso Kamerono filmui. Pagrindiniai Avataro projekto etapai:

Avataras A – nebiologinis antromorfinis dirbtinis žmogaus kūnas, valdomas nuotoliniu būdu per kompiuterį. Projekto įgyvendinimo metu bus sukurti: nauji patobulinti organų, taip pat ir jutimo organų protezai; egzoskeletai įvairioms funkcijoms atlikti; nauji autonominiai robotai.

Avataras B – dirbtinio kūno sukūrimas, į kurį galėtų transplantuoti žmogaus smegenis gyvenimo pabaigoje, transplantacijos procedūrų tobulinimas. Daugelio mokslininkų manymu žmogaus smegenys tam tikromis sąlygomis gali funkcionuoti kur kas ilgiau nei atskiros kūno dalys, todėl smegenų perkėlimas į tobulesnį „nešėją“ potencialiai gali prailginti žmogaus gyvenimą iki 200-300 metų.

Projekto realizavimo metu bus sukurti bioprotezai su tiesioginiu nerviniu valdymu, simbiotiniai biokompiuteriai, kurių pagrindą sudarytų nerviniai audiniai ir elektroniniai įrenginiai, taip pat nauji kriosaugojimo ir regeneracijos metodai.

Avataras C (ReBrain) – metodikos leidžiančios perkelti nematerialią žmogaus struktūrą į visiškai dirbtinį kūną. Šios projekto dalies realizavimui siūloma naudoti „atvirkštinį smegenų konstravimą.

Avataras D – dirbtinio kūno nanorobotų pagrindu ir holograminio kūno sukūrimas. (žr. žemiau)

2013 metais birželio 15-16 dienomis Linkolno centre Niujorke įvyko antrasis Tarptautinis kongresas „Globali ateitis 2045“, kuris kartu subūrė pasaulinio lygio mokslo lyderius, žymiausius robototechnikus, žymius visuomenės veikėjus ir dvasinius lyderius, taip pat daugiau nei 250 žurnalistų iš viso pasaulio.

Tarp kongreso pranešėjų buvo futurologas Rėjus Kurcvelas, smegenų protezavimo technologas Tedas Bergeris, Masačiusetso Universiteto neurobiologas Edas Boidenas, žmogaus pavidalo kūrėjas Deividas Hensonas, robotų androidų kūrėjas Chirosi Isiguro, X-Prize fondo įkūrėjas Piteris Diamandis, didžiausias Oksfordo universiteto rėmėjas per visą Universiteto gyvavimo istoriją Džeimsas Martinas ir daugelis kitų. 

2013 metais įvykęs Tarptautinis kongresas sulaukė didelio užsienio masinės informacijos priemonių susidomėjimo. Apie antrąjį Tarptautinį kongresą „Globali ateitis 2045“ rašė tokie leidiniai kaip Huffingtonpost, Forbes, MIT Technology Review, CNN Money ir daugelis kitų.

Dainius Lukauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ghostwriter.lt
Autoriai: Dainius Lukauskas
(14)
(0)
(1)

Komentarai (13)