Tarp Saturno žiedų pastebėtas nežinomas 1 km dydžio objektas (Video)  (0)

Britų mokslininkas viename iš Saturno žiedų pastebėjo keistą, maždaug kilometro skersmens objektą. Apie savo atradimą profesorius Carlas Murray'us iš Karalienės Marijos universiteto Londone pranešė JAV vykusiame metiniame Amerikos geofizikų sąjungos susirinkime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas teigia „Peggy“ pavadintą nežinomą objektą aptikęs analizuodamas NASA kosminio zondo „Cassini“ padarytas Saturno žiedų nuotraukas. Šis objektas yra Saturno A žiedo dešiniame pakraštyje. Kadangi jo skersmuo, mokslininko skaičiavimais, siekia tik apie 1 kilometrą, atmetama galimybė, kad tai gali būti vienas iš dar neatrastų Saturno palydovų. Saturnas turi 53 natūralius palydovus, du iš jų skrieja tarp pagrindinių jo žiedų. Pranešama, kad „Cassini“ nuotraukose pastebėjęs šį mįslingą objektą, profesorius C. Murray'us išnagrinėjo 107 „Cassini“ nuo 2012 m. padarytas Saturno nuotraukas, bandydamas jose aptikti „Peggy“ pėdsakų.

Mokslininkas spėja, kad tai gali būti naujo Saturno palydovo formavimosi proceso pradžia: dėl gravitacinio poveikio A žiedo pakraštyje susidarė žiedo medžiagos sankaupa, kuri pamažu didėja.

NASA „Cassini“ tyrimų grupės nariai pranešė stebėsiantys, kas atsitiks su „Peggy“ kitą mėnesį, kai dėl Saturno traukos sąveikos A žiedas išsiplės, sakoma pranešime. Pernai „Cassini“ nufotografavo apie pusšimtį maždaug 600 metrų skersmens objektų, „keliančių chaosą“ viename iš Saturno žiedų. Tai buvo ledo dalelių sankaupos, susidariusios F žiede dėl kai kurių Saturno palydovų traukos, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: