Istorinis skrydis į Marsą – be lietuvių  (18)

Išskristi į Marsą ir niekada nebegrįžti. Jau daugiau nei vienerius metus tokia svajonė kirbėjo vilniečio Marijaus Byčiaus galvoje. Tačiau lietuvio noras tapti vienu iš pirmųjų žmonių Marse neišsipildė. Prieš keletą dienų buvo paskelbti pirmieji atrinkti kandidatai į kosminę odisėją „Mars one“. Ilgame kandidatų sąraše lietuvis savo pavardės neišvydo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laiškas su pranešimu, kad Marijus nebuvo atrinktas, atskriejo prieš tris dienas.

„Priežastys dėl ko nepatekau nebuvo nurodytos. Tiesiog mandagus laiškas su rekomendacija bandyti dar kartą 2014 metais“, – pasakojo IT specialistu dirbantis 24 metų Marijus.

Vaikinas pripažino truputį nuliūdęs dėl to, kad nepateko tarp išrinktųjų, tačiau pridūrė, jog tikimybė patekti buvo labai nedidelė – laimingieji buvo atrinkti iš 200 tūkst. kandidatų.

„Svarbiausia, pabandžiau patekti. Dabar galėsiu ramiai miegoti“, – per daug nesisielojo M. Byčius.

M. Byčius yra pripažinęs, kad jį nuotykiai ypač traukia. Paauglystėje jis mokėsi muzikos ir gyveno Indijoje.

Užpildęs „Mars one“ anketą, vilnietis jau turėjo atsarginį planą. „Jeigu nepateksiu, gyvensiu toliau. Labai norėčiau tapti lėktuvo pilotu – truks plyš, bet tikrai tai padarysiu. Nuotykiai mane labai traukia“, – linksmai nusiteikęs dar rugsėjo mėnesį žadėjo M. Byčius.

Atrinktųjų – tik tūkstantis

Į pirmąją žmonių grupę iš kelių šimtų tūkstančių norinčiųjų buvo atrinkti 1058 kandidatai.

Iš viso pasaulio atrinktų žmonių 2014 ir 2015 metais lauks tolimesnės atrankos, kai kandidatų lauks psichologiniai ir fizinio pasiruošimo išbandymai. Iš daugiau nei tūkstančio kandidatų bus atrinkti keturi žmonės, kurie taps pirmaisiais Marso kolonijos gyventojais.

Skrydis į Marsą yra „bilieto į vieną pusę“ projektas. Dalyviai, kurie yra atrinkti pirmajame etape, suvokia, kad išskridę kelio atgal nebeturės.

Raudonąją planetą užkariauti užsimojo kompaniją „Mars one“ sukūręs 35 metų Nyderlandų verslininkas Basas Lansdorpas.

Planuojama, kad pirmieji žmonės Marse įsikurs 2025 metais. Kelionė į šią planetą iš Žemės turėtų trukti septynis mėnesius.

Milžiniškas šou

Šio projekto organizatoriai žada – tai bus didžiausias kada nors rengtas šou. Net neabejojama, kad skrydį į Marsą stebės beveik visi pasaulio žmonės.

Atrinkus dalyvius, prasidės kiti pasiruošimo etapai. Apie visus paruošiamuosius žingsnius visuomenę žadama informuoti. Odisėjos vadovas B. Lansdorpas neatmeta galimybės, kad norėdamas projektui uždirbti daugiau pinigų, jis gali įgyvendinti realybės šou idėją.

Planuojama, kad pirmoji kelionė į Marsą turėtų kainuoti apie 6 mlrd. JAV dolerių (15,48 mlrd. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Evelina Valiuškevičiūtė
(11)
(0)
(1)

Komentarai (18)