Sukurti išsitempiantys laidai su skystu metalu  (0)

Nutrūkstantys ausinių laidų ir pakrovėjų laidai – tai gana paplitęs reiškinys. Ypač tai dažnai nutinka, įsigijus pigius produktus, nors visa tai galima stebėti ir kalbant apie brangių įrenginių kategoriją. Išspręsti problemą galėtų elastingi ir išsitempiantys laidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Proveržį šioje srityje žada mokslininkai iš Šiaurės Karolinos universiteto (JAV). Konferencijoje DesignCon buvo pranešta, kad problemą mokslininkai sprendė, išsitempiančius laidus padalinę į dvi dalis, vieną kurių sudarė apvalkalas, o kitą – signalo perdavimo terpė. Iki šiol dauguma mokslininkų į apvalkalą ir turinį žvelgė kaip į vientisą objektą.

Specialistai pasiūlė apvalkalą, sudarytą iš trijų blokų ko-polimero, kuris sutrumpintai vadinamas SEBS (moksliškai tai skambėtų kaip „poly[styrene-b-(ethylene-co-butylene)-b-styrene]“). Šis apvalkalas užpildomas „skystu metalu“ – indžio ir galio lydiniu. Panašūs lydiniai naudojami aušinimo sistemose, kurių pagrindą sudaro elektromagnetinės pompos.

Elastingas apvalkalas leidžia „laidams“ išsitempti aštuonis kartus daugiau, nei tai numato pirminė būsena. Tuo pačiu metu mokslininkai nustatė padidėjusią „laido“ varžą, nors tai ir suprantama, kadangi tankis mažėja. Vis tik varžos didėjimas nėra toks kritinis dalykas, kad tai sutrukdytų imtis serijinės gamybos.

Mokslininkų teigimu, problemų gali kilti kitur – retam vartotojui patiktų, jei toks laidas būtų įdiegtas ausinėse, o jam nutrūkus, iš jo išbėgtų neaiškus turinys su metaliniu blizgesiu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)