NASA atradimas: Žemės dydžio planeta, kurioje gali būti vandens  (0)

NASA ir „Kepler“ teleskopo tyrėjai paskelbė, kad jie atrado Žemės dydžio planetą, kuri skrieja aplink nykštukinę žvaigždę tokiu atstumu, kuris sudarytų sąlygas joje būtų skystam vandeniui, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spaudos konferencijos metu pristatyta naujoji planeta Kepler-186f priklauso penkių planetų sistemai, kuri sukasi aplink žvaigždę Kepler-186. Ši žvaigždė yra vėsesnė už Saulę ir maždaug perpus mažesnė bei lengvesnė. Kepler-186f yra maždaug 10 proc. didesnė nei Žemė.

Naujai atrasta planeta yra už maždaug 500 šviesmečių nuo Žemės – Gulbės žvaigždyne. Kepler-186f yra labiausiai nutolusi nuo savo žvaigždės ir vienintelė, kuri skrieja aplink ją tokiu atstumu, kuris sudaro sąlygas jos paviršiuje būti vandeniui.

Skysto pavidalo vanduo yra viena iš svarbiausių sąlygų gyvybei atsirasti. Planetos, kurios yra arčiau savo žvaigždės, vanduo paviršiuje negali išsilaikyti – jis nedelsiant išgaruoja, o tolimesnėse neužtenka šviesos ir šilumos. Būtent tą vidurkį mokslininkai vadina gyvybės zona.

Planeta buvo atrasta naudojantis „Kepler“ teleskopu, kuris nuo 2009 metų ieško į Žemę panašių planetų. Juo jau pastebėta dešimtys egzoplanetų, kurios yra gyvybės zonoje, tačiau dauguma jų yra dujinės gigantės. Kepler-186f yra pirmoji oficialiai patvirtinta Žemės dydžio planeta, kurioje potencialiai gali būti panaši į Žemės atmosfera ir vanduo.

Mokslininkai dar nežino, iš ko sudaryta naujai atrasta planeta, tačiau manoma, kad ji gali turėti uolėtą paviršių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: