Akistatoje su rykliu atsidūrusį plaukiką apsupo delfinai (Video)  (3)

Britų plaukikas Adamas Walkeris praėjusį antradienį, balandžio 22-ąją, plaukdamas per Kuko sąsiaurį Naujojoje Zelandijoje vienu metu tiesiai po savimi pastebėjo daugiau nei 2 metrų ilgio ryklį. Gyvūnas A. Walkerio taip ir neužpuolė, nes plaukiką apsupo maždaug 10-ies delfinų grupelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Delfinai jį lydėjo apie valandą, praneša dailymail.com. Jie plaukė taip arti, jog, pasak A. Walkerio, kelis kartus uodegomis perbraukė jo kūną. Nėra aišku, ar delfinai lydėjo plaukiką norėdami jį apsaugoti, ar tik pažaisti, tačiau bet kuriuo atveju vaikinas buvo dėkingas už kompaniją.

„Būtų gražu, jeigu jie mąstė, kaip čia pagelbėjus į bėdą pakliuvusiam bičiuliui“, - A. Walkeris sakė vienam Naujosios Zelandijos naujienų portalui. „Manau, jog jie mane saugojo ir vedė namų link“, - vėliau savo „Facebook“ puslapyje įspūdžiais pasidalino vaikinas.

Vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas A. Walkerio plaukimas su delfinais galite pamatyti žemiau:

Buvo susidūręs ir su ne tokiais draugiškais vandenynų gyviais

Visai tikėtina, jog delfinai iš tiesų atplaukė į pagalbą. Žinomi atvejai, kai šie jūrų žinduoliai užpuolė ryklius gindami savo jauniklius ir netgi žmones. Pavyzdžiui, 2004 m. britą Robą Howesą, dirbantį gelbėtoju, jo dukrą ir du jos draugus nuo didžiojo baltojo ryklio išgelbėjo atplaukę delfinai. Pasak R. Howeso, ryklys nuo jų buvo vos per metrą, kai keturis plaukikus apsupo delfinų grupė ir nesitraukė apie 40 minučių – tol, kol ryklys atsitraukė.

Antradienį A. Walkeris dalyvavo šeštajame iš septynių „Vandenyno septyneto“ (angl. Ocean‘s Seven) plaukimų. Šio išbandymo dalyviai turi perplaukti septynis sąsiaurius, kurie yra laikomi vienais sudėtingiausių ir pavojingiausių pasaulyje.

Nuotykis su rykliu nebuvo pirmas A. Walkerio susidūrimas su pavojingu vandens gyviu. Plaukiant Havajuose jam įgėlė Portugališkasis laivelis - itin nuodingas duobagyvis.

„Penkioms minutės praradau bet kokį jutimą stuburo srityje, o paskui jau nebuvo kur dėtis, reikėjo irtis per skausmą“, - sakė ekstremaliais plaukimais užsiimantis profesionalus plaukikas.

Per 8 valandas sėkmingai įveikęs Kuko sąsiaurį, A. Walkeris dabar keliaus į kitą pasaulio pusę, kur vyks paskutinis „Vandenyno septyneto“ iššūkis – jam reikės perplaukti Šiaurės kanalą, sąsiaurį skiriantį Airiją ir Škotiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(11)
(0)
(3)

Komentarai (3)