Gipsas iš ateities dabartiniams ligoniams sukels pavydą  (7)

Lūžus rankos ar kojos kaulams laukti, kol jie sugis, yra savotiškas valios išbandymas: gipsas sukelia nepatogumų, yra gremėzdiškas, vienalytis (tai apsunkina kovą su niežuliu), o lūžis gyja lėtai. Tačiau sprendimas šioms problemoms jau sugalvotas. Tai – trimačiu spausdintuvu pagamintas įtvaras „Osteoid“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastebimiausias pokytis – šis gipso pakaitalas yra korėtas, o tokia ventiliacija užtikrina, kad sužeista vieta nepradės smirdėti ir ją bus lengva pasikasyti. Nepastebimas, bet labai naudingas patobulinimas, – įtvare integruota ultragarso sistema „Lipus“, kurią įjungus 20 minučių per dieną kaulų lūžių gijimą būtų galima paspartinti net 38 procentais. Šį produktą sugalvojo Turkijos dizaineris Denizas Karasahinas. „Osteoid“ pagerins lūžusių ar skilusių kaulų gydymą dėl pacientui suteikiamo patogumo ir sutrumpinto gydymo laiko“, – sakė jis. D.Karasahinas pridūrė, kad gaminio medžiagos nekenkia aplinkai, jis yra atsparus vandeniui, plonesnis ir lengvesnis nei įprasti gipsai.

„Osteoid“ įtvarai būtų pritaikomi kiekvienam pacientui individualiai, atsižvelgiant į patirtą traumą ir galūnių formas. Kol kas sukurtas tik tokio įtvaro konceptualus modelis, kada jis taps realybe – dar neaišku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(3)
(3)

Komentarai (7)