Š. Korėjos naujienų agentūra praneša apie „rimtą nelaimę“  (4)

Gyvenamasis daugiabutis namas Š. Korėjos sostinėje sugriuvo per, kaip šalies žiniasklaida apibūdino, „rimtą nelaimingą atsitikimą“, pareikalavusį nenurodomo skaičiaus aukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvenamasis daugiabutis namas Š. Korėjos sostinėje sugriuvo per, kaip šalies žiniasklaida apibūdino, „rimtą nelaimingą atsitikimą“, pareikalavusį nenurodomo skaičiaus aukų.

Šiandienos (sekmadienio) neįprastame, atsiprašančiame Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime sakoma, kad namas sugriuvo antradienį, Pchenjano centrinės dalies Pchengono, statybos vietoje.

„Nelaimė pareikalavo aukų,“ nesileisdama į žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičiaus smulkmenas pranešė agentūra. Jos teigimu, gelbėjimo pastangos buvo nutrauktos šeštadienį.

Pietų Korėjos vyriausybės atstovas pranešė, kad pastatas buvo 23 aukštų, tad jame galėjo gyventi iki 92 šeimų. Šiaurės Korėjoje įprasta į namus kraustytis dar iki jo statybos pabaigos, sakė atstovas.

Pietų Korėjos vyriausybė atidžiai stebi Š. Korėjos veiksmus.

Namo statyba „nevyko tinkamai, o darbus prižiūrėję ir kontroliavę valdininkai savo užduotį atliko neatsakingai“, pranešė KCNA. Pchenjano gyventojai buvo „labai sukrėsti“.

Kim Jong Unas nusiminęs

Uždaras Š. Korėjos režimas retai atkreipia dėmesį į problemas, vykstančias už jo sienų.

Valstybinės žiniasklaidos pranešimas, kuriame daug vyriausių valdininkų atsiprašymų, rodo, kad tai buvo rimta nelaimė.

Šalies lyderis Kim Jong Unas, „sėdėjo visą naktį, jausdamas skausmą dėl jam praneštos žinios apie nelaimingą atsitikimą“ ir atidėjo „visus kitus reikalus“, praneša KCNA, cituodama Kim Su Gilą, valdančiosios Korėjos darbininkų partijos Pchenjano miesto komiteto vyr. sekretorių.

Naujienų agentūros duomenimis, Liaudies saugumo ministras Choe Pu Il apibūdino atsitikimą kaip „neįsivaizduojamą“.

Kim Su Gilas sakė, kad valdžia daro žingsnius, kad padėtų aukų šeimoms ir suteiktų naują būstą – tai patvirtina išvadas, kad tebestatomame name žmonės jau gyveno.

Tarp nelaimių, apie kurias Š. Korėja pripažino viešai, yra daugybę žmonių gyvybių nusinešę 2012 m. potvyniai ir sprogimas traukinių stotyje, kai žuvo šimtai gyventojų.


Jethro Mullen
CNN

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(8)
(14)
(-6)

Komentarai (4)