Turtingi kinai už bilietus į kosmosą paklojo jau 30 mln. JAV dolerių  (0)

Per vieną parą keli šimtai asmenų iš Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Taobao“ įsigijo bilietus į kosmosą, kuriuos siūlo Nyderlanduose įsikūrusi bendrovė „Space Expedition Corp.“ (SXC), rašo valstybinis dienraštis „China Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieno bilieto už 5 min. skrydį virš Žemės kaina – beveik 100 tūkst. JAV dolerių, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Skrydžiai bus rengiami dviviečiais erdvėlaiviais, kurie kosmose skries 5–6 minutes ir suteiks turistams retą galimybę patirti nesvarumą.

Bilietai buvo parduodami po 599 999 juanius (246 tūkst. litų), informavo dienraštis, pridūręs, kad tarp pasiryžusių toms kelionėms yra keturi verslininkai iš pietvakarinio Čengdu miesto ir dar du – iš Šanchajaus metropolio. Iš viso bilietus įsigijo 305 Kinijos turtuoliai.

Bilietai per „Taobao“ buvo parduodami tik birželio 12-ąją, tinklalapio atstovas sakė naujienų agentūrai AFP. Kelionės data nebuvo įvardyta.

Nors susidomėjimas kosmoso turizmu pastaraisiais metais smarkiai išaugo, jokia privati bendrovė dar nesugebėjo organizuoti reguliarių skrydžių.

Dalyviai, kurie turi sverti ne daugiau nei 125 kilogramus, prieš skrydį turės dalyvauti specialiuose mokymuose ir išmokti elgtis nesvarumo būklėje.

Kinija vykdo kariškių vadovaujamą kosminę programą, kuri per pastaruosius dešimtmečius pasiuntė žmones į orbitą ir nutupdė Mėnulyje kibernetinį ratinį zondą, tačiau šalyje kol kas nėra komercinių kosminių skrydžių bendrovių.

Bilietų platintojas Zhang Yong (Džang Jongas) „China Daily“ sakė: „Neįtikėtina, kad kinai gali užsisakyti kelionę į kosmosą vienu pelytės spragtelėjimu. Tikimės, kad tai naujai paskatins kinus tyrinėti kosmosą.“
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)