Aštriausią planetoje padažą gaminantis šefas neapsieina be dujokaukės (Video)  (10)

Linkolnšyre (Jungtinė Karalystė) veikiančio restorano "Bindi" šefas sukūrė aitriausią planetoje padažą, kuriuo pagardinamos vištų šlaunelės. Apie šį kulinarinį užtaisą daug pasako jo pavadinimas – "Atomic Kick Ass" (pažodžiui - "Atominis spyris į minkštąją"). Tačiau ne mažiau iškalbinga ir kita detalė: šefas šį padažą gamina tik su dujokauke. Ragavusieji pamena: krimstelėjus tokios kulšelės susidaro įspūdis, kad burnoje detonavo atominis užtaisas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smalsu, kokio aštrumo šis padažas? Jo autorius, šefas Muhammedas Karimas dujokaukę dedasi ne šiaip sau. Tiems, kam reikia daugiau techninės statistikos, derėtų žinoti, kad padažas "Atomic Kick Ass" surinktų 12 mln. vienetų pagal Skovilio aitrumo skalę (angl. – Scoville scale). O tai yra net keletą kartų aitriau nei policininkų naudojamos pipirinės-ašarinės dujos. Pats kulinarinio užtaiso išradėjas padažo aitrumą apibūdina taip: atrodo, kad burnon įsidėjai iki raudonumo įkaitintos geležies, ir ją ten laikai. Šefas neslepia, kad šio padažo paragauti pasiryžusiems bepročiams nuotykis dėl šalutinių poveikių dažniausiai baigiasi greitosios pagalbos automobilyje. Kokie tie šalutiniai poveikiai? Veido paralyžius, kūno traukuliai, kartais netgi vidinis kraujavimas. Visa tai gali nutikti paragavus šėtoniškojo padažo. "Jo paragavęs pastarasis narsuolis pradėjo labai intensyviai prakaituoti ir be perstojo plekšnojo, o vėliau ir daužė savo veidą, tačiau veltui – jis veidas buvo paralyžiuotas", - pasakoja M. Karimas. – Paralyžius trunka gerą pusvalandį. Gali prasidėti ir kūno traukuliai." Restorano "Bindi" personalas baigęs privalomus pirmosios pagalbos teikimo kursus, tad apopleksijos apimtus klientus "reanimuoja", kol sulaukia medikų brigados.
Restorano šefas įsitikinęs, kad jo padažas yra labai pavojingas ginklas, todėl akylai saugomas nuo kitų ir nuo galimybės paragauti jo netyčia. O pageidaujanties išbandyti savo receptorių atsparumą patiekalo aitrumui, restoranas siūlo "Atomic Kick Ass" iššūkį, kurį įveikęs asmuo gauna 100 svarų (apie 400 litų). Viskas, ką reikia padaryti – per 15 min. suvalgyti dešimt ugniniu padažu pagardintų vištos šlaunelių. Iki šiol iššūkį yra pamėginę įveikti tik 20 nutrūktgalvių. Rekordas – dvi šlaunelės.

Atominis padažas pagamintas iš aitriausių pasaulyje pipirų – taip pat ir iš portale jau aprašytų "Moruaga Scorpion" bei iš "Carolina Reaper". Į padažo pilama ir 5 ml specialaus čili ekstrakto, kurio aitrumas vertinamas 13 mln. skovilių. Padažas toks aitrus, kad jį ragaujantys lankytojai privaloma tvarka užsimauna dvi poras pirštinaičių.
Vis dėlto M. Karimas savojo užtaiso aitrumu nėra visiškai patenkintas – jis šiuo metu kuria šį tą galingesnio. "Bangladeše mano mama augina hibridinį čilį pipirą, kurį vadiname "Hulk". Tai – visų aštriausių čili pipirų hibridas. Jo aitrumas – 3 mln. skovilių."

"Youtube" pavyko rasti du priešingus vaizdo siužetus apie "Atomic Kick Ass": viename jo ragauja nepatyręs gurmanas, kitame – aitrių patiekalų valgymo dešimto dano juodojo diržo savininkas. Deja, pastarasis sudorojęs dvi šlauneles, atsiprašė ir kitų aštuonių atsisakė.




(40)
(9)
(31)

Komentarai (10)