Twitter rastas Minecraft ūkas  (2)

Socialiniai tinklai ne vien varo į neviltį tėvus ir gausina noliferių gretas. Tūkstančių tūkstančiams porų akių peržvelgiant kad ir po kelias nuotraukas, atsiranda galimybė bekraščiuose kosmoso tyruose atrasti ką naujo ir neregėto. Ir sugalvoti šaunų pavadinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Užfiksuokite ir suteikite savo pavadinimą NASA Spitzer kosmoso vaizdui! Tai daug lengviau nei manote.“ Šiuo tvitu, operatoriai iš Spitzer kosmoso teleskopo kvietė žmones apžvelgti milžinišką Paukščių Tako mozaiką.

Iš 2 mln. infraraudonųjų spindulių diapazone per pastarąjį dešimtmetį padarytų nuotraukų sukomponuotą panoraminį vaizdą galite pamatyti internete, naudodamiesi NASA GLIMPSE360 įrankiu. Nuo kovo mėnesio žmonės gali susipažinti su daugiau nei puse mūsų galaktikos žvaigždžių.

Twitter vartotojas Kevinas Gillas (@kevinmgill) atrado ūką nuotraukoje ir pasidalino socialiniame tinkle. „Aš susidomėjau tokiu nuostabiu duomenų kiekiu ir aukštos raiškos kosmoso gelmių vaizdais, kurių dar niekas nebuvo matęs“, sako Gill. „Iš kelių atrastų įdomių dalykų šis man pasirodė pats juokingiausias dėl savo panašumo į mus stebinčią Minecraft pamėklę.“

Vaizdas buvo panašus ir į žuvį, ir į meškėną, bet labiausiai – į mielą kojoto galvą. Taip gimė iki tol nežinomo regiono pavadinimas - Kojoto galvos ūkas. Tai tarsi Rorschach rašalo dėmių testas, sako komanda. O ką matote jūs?


Lauren Hitchings
New Scientist № 2971

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(17)
(-4)

Komentarai (2)