Astronautas: į Marsą pirmieji nuskridę žmonės turėtų ten ir likti  (0)

Po nusileidimo Mėnulyje praėjus 45 metams, astronautas Buzzas Aldrinas įsitikinęs, jog pirmieji Marse atsidūrę žmonės neturėtų iš ten grįžti – galėtų steigti nuolatinę koloniją, skelbia news.sky.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrasis Mėnulyje išsilaipinęs astronautas buvo paklaustas apie galimybę žmonėms įsikurti Raudonojoje planetoje. Astronautas klausimus gavo ir į juos atsakinėjo internete.

Konkrečiai B. Aldrino buvo paklausta apie „SpaceX“ įkūrėją Eloną Muską – pastarasis įsitikinęs, jog žmonės Marsą aplankyti galės jau po dešimties metų.

„Svarsčiau, ar pirmasis žmonių nusileidimas Marse galėtų būti privačiojo sektoriaus nuopelnas. Tai prieštarauja mano giliam įsitikinimui, koncepcijai, idėjai, jog pirmasis žmogus, nusileidęs Marse, neturėtų grįžti atgal į Žemę. Tai galėtų būti pirmosios gyvenvietės, kolonijos pradžia. Manau, jog taip turėtų būti“.

„Turėti konkrečią bendrovę, kad ir kokia moderni ji būtų, kuri skraidintų žmones į Marsą ir atgal, būtų labai brangu. Tokie dalykai atidėtų nuolatinio apsigyvenimo Marse galimybę“, - tvirtina Mėnulyje pabuvojęs astronautas.

Anot B. Aldrino, atsirastų tokių, kurie tai pavadintų „savižudžio misija“, tačiau jis pats su tokiu pavadinimu nesutinka: „Tik ne aš! Taip tikrai nėra“.

Savaime suprantama, savanorių, norinčių vykti į Marsą visam laikui, tikrai netrūktų.

Ne pelno siekianti organizacija, besivilianti jau 2023 metais Marse turėti nuolatinę gyvenvietę, „Mars One“ teigia gavosi jau 200 tūkst. savanorių, pasiryžusių skristi į Marsą ir iš ten negrįžti, paraiškų.

84 metų astronautas svetainėje „Reddit“ į smalsuolių klausimus atsakinėjo žymint 45-ąsias „Apollo 11“ nusileidimo Mėnulyje metines, kurios bus minimos liepos 20-ą dieną.

Astronautas taip pat papasakojo, kokį įspūdį jam paliko juosta „Gravity“ (Gravitacija), filmas jam labai patikęs. B. Aldrinas prisipažino „nešvaistantis laiko“ konspiracijos teorijų šalininkams, kurie tvirtina, jog nusileidimas Mėnulyje buvo apgaulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (0)