Kinijoje rastas didžiausias pasaulyje skraidantis vandens „monstras“  (2)

Mokslas dar turi nustatyti milijonus gyvių ir augalų rūšių. Kasmet aptinkama vien tūkstančiai vabzdžių, tačiau jie retai kada būna tokie dideli kaip „Megaloptera“, rastas Kinijos Sičuano provincijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacijos apie naująją vabzdžių rūšį užsienio spaudoje kol kas yra nedaug. Šiam vabzdžiui dar trūksta ir oficialaus pavadinimo. Tačiau iš nuotraukų galima spręsti, kad jo ilgis išskleidus sparnus yra 21 cm, rašo iflscience.com. Kaip teigia „Scientific American“, didžiausios vabzdžių rūšys skirsis priklausomai nuo to, pagal ką juos grupuosime: dydį, svorį, ūgį, plotį. „Megalopetra“ pramintas vabzdys nėra didžiausias nė vienoje šių kategorijų, tačiau jis didžiausias iš visų vandens vabzdžių. Žinoma, kad didžiąją dalį gyvenimo „Megaloptera“ praleidžia gyvendamas kaip lerva vandenyje ir pakyla tuomet, kai virsta lėliuke drėgname dirvožemyje arba rąstuose.

Jų suaugusiųjų gyvenimo trukmė yra labai nedidelė ir visas vabzdžio gyvenimas susijęs su poravimusi. Nepaisant didelio apatinio žandikaulio, kuris padėtų nesunkiai susirasti maisto, „Magaloptera“ valgo labai nedaug. Žandikaulis yra skirtas vyriškos giminės vabzdžiams pasirodyti prieš moterišką, ir laikytis prie savo išrinktojo vabzdžio.

Šie vabzdžiai yra labai menkai ištirti dėl itin trumpo gyvenimo ir dėl to, kad jų lervos mėgsta drumzlinus vandenis, į kuriuos žmonės retai kada užklysta.Vabzdžiai žmonėms jie nepavojingi.

Apie šiuos vabzdžius žinoma dar ir tai, kad jie iš visų vabzdžių rūšių mažiausiai skiriasi nuo to, kaip atrodo šio padaro lerva ir kaip atrodo suaugęs vabzdys.

Vabzdys rastas per ekspediciją į Sičuano provincijoje esančius kalnus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (2)