Išrasta medžiaga, kuri saulės energiją paverčia garu  (2)

Masačiusetso technologijų instituto (MIT) mokslininkai išrado porėtą medžiagą, kuri saulės energiją paverčia garu. Išradimas gali praversti kraštuose, susiduriančiuose su elektros energijos tiekimo problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžiagą sudaro du sluoksniai: vandenyje neskęstanti anglies puta ir nuo saulės spindulių įšylantys grafito dribsniai. Vanduo per anglies putą kyla aukštyn, pasiekia grafitą ir greitai virsta garais. Kuo daugiau šviesos, tuo daugiau garų. Medžiaga garu paversti gali 85 proc. saulės energijos.

Įdomu ir tai, kad šiai medžiagai nereikia nuolat didelio saulės šviesos kiekio. Tyrėjai mano, kad jos naudojimas pranoks visus šiandien žinomus garo išgavimo metodus, kuriems reikia daug veidrodžių arba lęšių – kad saulės spindulių intensyvumas būtų didesnis.

Ši technologija ypač gali praversti atokiuose regionuose gyvenantiems žmonėms, kuriems atvesti elektros energijos tiekimo linijas yra ribotos galimybės. Taip išgaunama elektros energija galėtų būti naudojama vandens valymui ir gėlinimui, taip pat medicinos įrangos sterilizavimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (2)