Ant banglentės ožką užkėlęs instruktorius: jos - fenomenalios plaukikės! (Video)  (0)

Banglenčių instruktorius iš Kalifornijos įsigijo ožką, kad ši dirbtų už žoliapjovę šeimai priklausančio namo kieme, tačiau šiandien vežioja ją vežimėlyje ir moko gaudyti bangas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šią neįprastą istoriją rašo portalas nationalgeographic.com, primindamas, kiek įvairiausių gyvūnų žmonės jau yra išmokę čiuožti banglente.

Danas McGregoras, gyvenantis netoli Pismo paplūdimio Kalifornijoje ir jo banglentininkė ožka vardu Ožkytė sulaukė daugybės pagyrų, kai jie išvydo kaip gyvulys skrieja pajūrio bangomis.

D. McGregoras į vaizdo klipų portalą įkėlė du filmukus: „Ožkų medžiotojai“ ir „Ožkytė ir aš“. Savo ir ožkos linksmybes vandenyje jis netgi aprašė ir sudėjo į vaikišką knygelę, kuri netrukus bus išleista.

Vyras pasakoja, jog viskas prasidėjo 2011-aisiais, kai ožka atsisakė nuo jo atsitraukti nors per žingsnį ir visur sekiojo iš paskos.

Taigi D. McGregorui, banglenčių ir vandenlentės instruktoriui, neliko nieko kito, kaip tik vežtis augintinę į darbą. Ožką jis įsikeldavo į automobilį arba į vaikams skirtą dviračio priekabą. Pastarasis vaizdas daug labiau džiugino praeivius.

Neilgai truko, kol D. McGregoras pasiėmė ožką ne tik į paplūdimį, bet ir užsikėlė ant banglentės.

Turi tikslą padėti skurstančioms valstybėms ir šeimoms

„Ožkos yra tiesiog fenomenalios plaukikės! Nemanau, kad daugelis žmonių tai žino,“ - po skriejimo bangomis pamokų ožkai sakė jos šeimininkas. Žinoma, kai kurie gyvūnai mėgsta gaudyti bangas savo kūnu. Tai hipopotamai, krokodilai, antys ir delfinai.

Džiaugdamasis savo pasiekimais D. McGregoras išmokė skrieti banglente dar dvi ožkas - Pismo ir Groverį (abu jie pavadinti populiarių Kalifornijos paplūdimių pavadinimais).

„Norėčiau išmokyti dar kokį nors gyvūną čiuožti banglente. Gal asilą. Bet jis turėtų būti koks nors miniatiūrinis asilas,“ - juokavo banglenčių sporto instruktorius.

Vis tik šalia juokų ir kvailiojimo slypi rimtas tikslas: vyras renka lėšs, kad galėtų pirkti daugiau ožkų ir jas siųsti Haičio vaikams arba Mozambiko gyventojams. Šiose šalyse ožkų tiekiamo pieno užtektų, kad viena šeima nestokotų pieno ir nors kiek praturtintų savo mitybą.

Jau anksčiau pasauliui buvo pristatyta banglente čiuožianti kiaulė Kama.

Netgi atrodė, kad paršelis geriau jaučiasi vandenyje nei ant žemės - galbūt dėl to, kad buvo kilęs iš Havajų. Kamos šeimininkė jai netyčia įkritus pastebėjo, kad augintinė turi puikius plaukimo sugebėjimus. Taip kiaulaitė ir atsidūrė ant banglentės.

Šunys, katės ir ... alpaka

Na, o banglentėmis skriejančiais šunimis jau niekas nė nesistebi. Dar 2006-aisiais San Diege, Kalifornijoje, išpopuliarėjo „šunų banglentininkų“ sportas o šiandien Prancūzijoje keturkojams net rengiamos banglenčių varžybos.

Dar šio rugsėjo pabaigoje Huntingtono paplūdimyje, Kalifornijoje, bus surengtos net trijų dienų trukmės šunų ant banglenčių varžybos.

Užtat pasaulį nustebino Domigas Pianezzi, dar vienas banglenčių sporto instruktorius. Paplukdęs ant banglentės savo katę (iš nuotraukų neatrodė, kad ji būtų pramoga labai patenkinta) vyrukas į vandenyną nusivedė... alpaką.

2008-aisiais taip pat Havajuose 14-metis Boomeris Hodelis išmokė bangas gaudyti savo dvi žiurkes Tofu ir Finą. Jos plaukė ant miniatiūrinių, specialiai šioms žiurkėms pagamintų banglenčių.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pasižiūrėti filmuką „Ožkytė ir aš“:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)