Garsiausias pasaulio fizikas: Dievo nėra  (192)

Garsiausias šiais laikais gyvenantis fizikas Stephenas Hawkingas paaiškina, jog mokslas dabar jau gali pateikti įtikinamų mūsų egzistavimo priežasčių, todėl tų priežasčių nereikia ieškoti religijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicijų pasaulyje egzistuoja taisyklė, kuri kartais padeda jei ne išlošti, tai bent jau nepralošti – ar nepralošti labai daug: statyti už abi ginčo puses. „Tikėti mokslu taip pat, kaip tikėti Dievu“ – tokia pozicija leistų apsidrausti ir mėgautis pomirtiniu gyvenimu, jei tik toks egzistuoja.

Kurį laiką galima buvo įtarti, jog tokiu atsargumu pasižymi ir Stephenas Hawkingas, savo pasaulėžiūroje palikęs šiek tiek erdvės kažkokiai dieviškai esybei. Tačiau dabar jis viešai ir garsiai pareiškė: Dievo nėra.

Ispanijos leidiniui „El Mundo“ mokslininkas išreiškė griežtą įsitikinimą, jog pasaulį sukūrė moksliškai paaiškinamas reiškinys, o ne kažkokia dieviška visagalė būtybė. S. Hawkingas sakė: „Kol nesuvokiame aplinkos, natūralu tikėti, jog Visatą sukūrė Dievas. Bet dabar mokslas pateikia labiau įtikinamų paaiškinimų“.

Nežinia, kada šis fizikas iš savo pasaulėžiūros visiškai išbraukė Dievą, tačiau savo knygoje „Trumpa laiko istorija“ jis yra rašęs, jog vienijanti mokslo teorija padėtų žmonijai „pažinti Dievo protą“. O dabar S. Hawkingas aiškina: „Sakydamas „pažinti Dievo protą“ turėjau omenyje, kad suprastume viską, ką turėtų žinoti Dievas, jei Dievas egzistuotų. O jo nėra. Aš ateistas“.

Ir pridūrė: „Religija tiki stebuklais, tačiau jie nėra suderinami su mokslu“.

Tiesa, toks pareiškimas nėra tarsi perkūnas iš giedro dangaus – link jo S. Hawkingas krypo jau kurį laiką. Praėjusiais metais viešos kalbos metu jis pasiūlė paaiškinimą, kaip be Dievo galėjo atsirasti pasaulis. Jis svarstė: „Ką Dievas veikė prieš pasaulio sukūrimą? Galbūt užkūrinėjo liepsnas pragare, skirtame žmonėms, užduodantiems tokius klausimus?“

Fiziko tikėjimas žmogaus proto galia yra net stipresnis nei religinių fanatikų tikėjimas Dievu: „Mano manymu, nėra tokio realybės aspekto, kuris būtų nepasiekiamas žmogaus protui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(281)
(17)
(264)

Komentarai (192)