Startuolio tikslas – pakeisti moterų slapčiausių vietelių kvapą  (0)

Ne visi startuoliai atsiranda tam, kad sukurtų paukščių svaidymo į kiaules žaidimuką mobiliesiems telefonams ar socialinį tinklą universiteto draugams. Kai kurių tikslas – iškvėpinti... moterų makštis. Būtent tokio tikslo vedini Austenas Heinzas ir Giladas Gome įsteigė biotechnologijų startuolius „Cambrian Genomics“ bei „Personalized Probiotics“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių startuolių įkūrėjai sieks bendro tikslo: sukurti probiotinį papildą, kuris moterims suteiktų galimybę pakeisti savo makšties kvapą. Papildas, pavadintas „Sweet Peach“ (saldus persikas) bus gaminamas pritaikius „Cambrian Genomics“ DNR dauginimo technologijas, pradiniai jo kūrimo darbai bus finansuojami per minios finansavimo platformą „Tilt“.

„Sweet Peach“ nauda vien kvapu neapsiribos – šis papildas taip pat saugos nuo mielinių infekcijų ir kitų mikroorganizmų keliamų moteriškų problemų, tikina A. Heinzas. Bet net ir tai nėra jo ambicijų riba.

„Esminė idėja – galios suteikimas žmogui. Visi jūsų skleidžiami kvapai iš tikrųjų yra ne jūsų. Juos skleidžia jūsų paviršiuje ir viduje gyvenantys sutvėrimai“, - sakė genetikos entuziastas.

„Manome, kad žinoti savo ir sutvėrimų, gyvenančių jumyse genetinį kodą yra fundamentali žmogaus teisė. Dar daugiau – manome, kad fundamentali teisė yra ir perrašyti, personalizuoti tą kodą“, - teigė G. Gome.

Bet kam apsiriboti žmonėmis? A. Heinzas ir G. Gome taip pat dalyvauja kuriant „Petomics“ - šunims ir katėms skirtų probiotikų liniją. Naudojant šį preparatą jūsų augintinio išmatos skleis bananų kvapą.

„Cambrian Genomics“ jau dabar savo lazerinio DNR spausdinimo technologijas naudoja gaminant ir kitą minios finansuojamą produktą - „Glowing Plants“, kuris „Kickstarter“ svetainėje pritraukė net 480 000 JAV dolerių finansavimą. „Tilt“ platformą savo projekto finansavimui A. Heinzas pasirinko dėl keistos priežasties. „Mums uždrausta naudotis „Kickstarter“, - prisipažino biotechnologas.

Ir nors A. Henzas šį draudimą aiškino pačių „Kickstarter“ vadovų trūkumais – esą, jie yra „hipsterių iš Niujorko gauja“, „nemėgstanti paremti tikro mokslo“, G. Gome pateikė kiek kitokį situacijos išaiškinimą: pasak jo, „Kickstarter“ draudžia visus sintetinės biologijos projektus, nes jie yra pernelyg prieštaringi. „Tai kelia labai daug triukšmo. O jie nenori srėbti tokios košės. Nekaltinu jų. Dauguma pasaulio vyriausybių turi sunkumų su šios srities įstatymais“.

G. Gome taip pat paaiškino, dėl ko du vyrai ėmėsi tokios keistos veiklos – keisti moterų makščių kvapą. „Tai – geresnė idėja, nei modifikuoti žarnyno mikrobiomą, nes tai yra ne taip sudėtinga ir stabiliau. Interferencijų kiekis apribotas iki vienos per mėnesį“.

Malonus kvapas, anot kūrėjų, yra „tam, kad leistų jums maloniau susijungti“. Bet taip pat tai yra indikatorius, kad jų produktas yra veiksmingas: „Kvapas parodo, kur ekspresuojamas baltymas. Nejaugi būtų geriau, jei baltymas švytėtų?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai (0)