Rusų gąsdinimai dėl Tarptautinės kosminės stoties nepasitvirtino  (0)

Apie kenksmingų medžiagų nuotėkį Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) pranešę Rusijos pareigūnai paskubėjo: iš tiesų amerikiečių segmente toks incidentas neįvyko – tai tebuvo apie pavojų pranešusios sistemos gedimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-01-16 Rusų gąsdinimai dėl Tarptautinės kosminės stoties nepasitvirtino  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl įtariamo nuotėkio amerikiečių modulis buvo laikinai izoliuotas, o JAV ir Europos astronautai persikėlė į Rusijos pusę.

NASA iš pat pradžių skelbė, kad kenksmingų medžiagų į stoties vidų veikiausiai nepateko. Trečiadienio vakarą, praėjus daugiau nei pusdieniui po incidento, specialias kaukes užsidėję astronautai grįžo į savąją stoties dalį ir paėmė oro mėginius.

Įsitikinus, kad kenksmingų medžiagų į stoties vidų nepateko, astronautams leista grįžti į savąją stoties dalį (prie JAV segmento prijungti ir Europos bei Japonijos moduliai).

„Komandos būklė yra gera, jiems niekada nebuvo kilęs joks pavojus, o orbitinėje laboratorijoje amoniako nuotėkis neužfiksuotas“, – pranešė NASA.

Garsinis signalas įspėjo apie gedimą stoties aušinimo sistemoje, kuri temperatūrai reguliuoti naudoja amoniaką. Astronautai buvo evakuoti saugumo sumetimais.

Manoma, kad signalas įsijungė dėl klaidos kompiuterinėje sistemoje, kuri užtikrina ryšį su Žeme. Įrenginys buvo „pataisytas“ visiems puikiai žinomu būdu: išjungiant ir vėl įjungiant.

Tai jau trečias panašaus pobūdžio incidentas TKS per daugiau nei 15 metų.

TKS yra be pertraukos apgyvendinta nuo 2000 metų. Jos gyvenamasis plotas prilygsta namui su penkiais kambariais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai (0)