Gelmių Hudinis: stambiausios rūšies aštuonkojis paspruko pro 1-2 cm plyšį laivo korpuse (Video)  (2)

Nufilmuota, kaip didžiulis aštuonkojis iš žvejų laivo pasprunka, galima sakyti, per adatos skylutę laivo korpuse. Atrodytų, skylė laivo korpuse buvo nereikšmingai maža – gal 1-2 cm pločio, tačiau tikrus deformacijos formacijos stebuklus pademonstravęs maždaug pusės suaugusio žmogaus dydžio aštuonkojis sugebėjo į ją įsisprausti ir grįžti į jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtinus didžiulio aštuonkojo sugebėjimus Aliaskos pakrantėje nufilmavo turistines žvejybos iškylas į šaltus Ramiojo vandenyno vandenis organizuojantis žvejys Chance Milleris iš Čisvelo salų. Žiūrint vaizdo medžiagą girdėti, kaip jis žado netekusiems turistams pasakoja, jog aštuonkojis mėgins pasprukti pro tą plyšiuką, mėgindamas pro jį prasisprausti.

Iš pradžių keleiviai netikėjo tokio nuotykio realumu ir svaidė visokius sąmojus. „Čia būtų tas pats, kas ir mano žmonai tilpti į vestuvinę suknelę“, – šmaikštavo vienas turistas. Vis dėlto ir jam, ir kitiems netrukus akys ant kaktos lipti pradėjo, nes galvakojis, nors ir ne akimirksniu, tačiau savo siaurutį šansą meistriškai išnaudojo.

Šiaurės Ramiojo vandenyno aštuonkojis yra stambiausia pasaulyje aštuonkojų rūšis. Šiaip vidutinis 3-5 metų amžiaus individo „ūgis“ nuo vieno čiuptuvo galo iki kito siekia 4,3 metro, o svoris – 15 kg. Tačiau labiausiai įmitęs suaugėlis, įrašytas į Gineso pasaulio rekordų knygą, buvo 9,8 metro ilgio ir 136 kg svorio. Vienas čiuptuvo siurbtukas buvo 6,4 cm skersmens, o sugebėjo išlaikyti 16 kg svorį. Pro adatos plyšį laive prasiskverbė tikrai ne jis, tačiau tai šio pasiekimo nė kiek nesumenkina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(64)
(3)
(61)

Komentarai (2)