Kad taptų manekene, rusė ryžosi kojų ilginimo operacijai  (13)

30-metė Rusijos Volgogrado miesto gyventoja Aleksandra Transer nuo 14 metų svajojo tapti modeliu. Tačiau jos ūgis – viso labo 167 cm. Kaip sako pati Aleksandra, jis „žemesnis už vidutinį“. Mergina troško būti aukšta – 185 cm ūgio. Dėl šios svajonės ji ryžosi chirurginiu būdu pailginti savo kojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloknot Volgograd“ mergina skundėsi, kad, vaikystėje buvusi aukšta, 14 metų liovėsi augti. Dėl to, esą, prasidėjo kompleksai, ji netgi patyrė patyčias. Būdama 17-kos, Aleksandra norėjo užsirašyti į modelių mokyklą, tačiau jos nepriėmė sakydami, kad yra per žema. „Kadangi jau buvau nustojusi augti, direktorė man pasakė, kad vienintelis būdas pasiekti reikalingą ūgį yra prailginti kojas. Tą aš ir nusprendžiau padaryti“, – pasakojo Aleksandra. Merginos tėvai patys neaukšti – mamos ūgis 158 cm, o tėvo – 168 cm. Išgirdę apie dukters užgaidą pasiilginti kojas, pradžioje jie buvo labai prieš. „Perskaičiau apie dalyką, vadinamą Ilizarovo aparatu, kuris ištempia kaulus – dar 1968 m. tai buvo padaryta Sovietų Sąjungos šuolių į aukštį čempionui Valerijui Brumeliui. Nusprendžiau dirbti ir susitaupyti pinigų operacijai“, – pasakojo ji. Aleksandra baigusi mokyklą niekur nestojo mokytis, o iš karto įsidarbino pas savo tėvą, vietinį metalurgijos magnatą inžinieriaus padėjėja. Daugiau kaip 10 metų ji kaupė pinigus, o kai reikiama suma buvo sukaupta, atsirado nauja bėda – Aleksandros mama buvo kategoriškai prieš operaciją. Volgogrado miesto 3-osios klininkinės ligoninės ortopedijos skyriaus vadovas Olegas Teterinas atsisakė operuoti merginą, kol ji nesusitars su mama. Įkalbėti mamą užtruko dar apie metus. Galiausiai tėvai sutiko su Aleksandros noru ir ją visokeriopai palaikė. 2014 m. vasario 24 d. ji atvyko į ligoninę, po dviejų dienų buvo operuota. Merginai buvo chirurgiškai perkirstos kojos ir ant jų sumontuoti metaliniai žiedo formos karkasai. Kai Aleksandra ėmė atsigauti, jos kaulai vėl pradėjo suaugti. Suaugant kaulams, mergina turėjo keturis kartus per dieną pasukti kiekvieno metalinio karkaso varžtą, taip per dieną pailgindama karkasą maždaug milimetru.

Šitaip per 9 mėnesius Aleksandros ūgis padidėjo 6 cm. Visa tai jai kainavo 600 tūkst. rublių (apie 8 tūkst. eurų). Bet Aleksandrai to negana – iki 2018 m. ji pasiryžusi pasidaryti dar dvi tokias pat kojų ilginimo operacijas ir pasiekti trokštamą 185 cm ūgį.

„Man tikriausiai pasakys, kad aš jau per sena būti modeliu, bet aš nusišviesinsiu plaukus ir būsiu modelio išvaizdos blondinė“, – svajojo Aleksandra.

Procedūra, žinoma kaip Ilizarovo aparato metodas, gresia itin nemaloniomis komplikacijomis – baisiais skausmais, tinimais, sąnarių ir raumenų trūkimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(33)
(-2)

Komentarai (13)