Žiaurumui ribų nėra: užfiksuotas siaubingas elgesys su gyvūnais (Video) (N-18)  (5)

Avių skerdimą neapsvaiginus atlikęs asmuo atleistas, o kiti trys laikinai nušalinti nuo pareigų po to, kai vaizdo kameros Jungtinėje Karalystėje esančioje skerdykloje užfiksavo juos pažeidžiant ritualinio avių skerdimo taisykles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrams gali būti pateikti kaltinimai dėl nuolatinio žiauraus elgesio su gyvūnais, užfiksuoto slaptomis gyvūnų teisių gynėjų kameromis.

Įraše matoma, kaip Šiaurės Jorkšyre esančios „Bowood” avių skerdyklos darbuotojai pjauna gyvūnams gerkles, aiškiai pažeisdami skerdimo neapsvaiginus taisykles.

Reaguodama į įrašą, Britanijos Karališkoji smurto prieš gyvūnus bendrija RSPCA skatina uždrausti skerdimą neapsvaiginus, kuriam prieštarauja ir Britanijos veterinarijos gydytojų asociacija bei 100 tūkstančių peticiją pasirašiusių piliečių.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip skerdyklos darbuotojai spardo, kelia ir svaido avis, o vienas darbuotojas stovi ant vis dar sąmoningo gyvūno kaklo. Įrašą pristačiusi „Animal Aid” organizacija perdavė medžiagą Didžiosios Britanijos veterinarijos tarnybos tyrimui.

„Tai dešimta mūsų slaptai nufilmuota skerdykla ir ji yra devinta, pažeidžianti gyvūnų gerovės taisykles”, - sakė Andriu Taileris, „Animal Aid” direktorius. Jo teigimu, nei vienas iš užfiksuotų atvejų nebūtų buvęs atskleistas, jei ne slaptos kameros. Vyras atkreipė dėmesį į tai, kad kiekvienoje skerdykloje dirba vyriausybės paskirtas veterinaras.

Komentuodama vaizdo įrašą Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė sakė tikinti, kad panaši praktika taikoma visur, kur skerdžiama neapsvaiginus. Tik dažniausiai įrodyti tai galima tik paslėptų kamerų pagalba.

„Įvairių tarptautinių organizacijų slaptomis kameromis nufilmuoti vaizdo įrašai, kurie viešai prieinami internete, rodo, kad daugelyje skerdyklų, kuriose gyvūnų gyvenimas užbaigiamas prieš tai jų neapsvaiginus, vyksta toks pats žiaurus elgesys”, - sakė ji.

B. Kymantaitė teigia mananti, kad bet koks skerdimo būdas vienaip ar kitaip žalingas gyvūnui, tačiau, suprantant, kad artimiausiu metu nebus atsisakyta masinio mėsos vartojimo, reikėtų siekti kaip įmanoma neskausmingesnio skerdimo. Todėl ji apgailestauja, kad Lietuvoje buvo įteisintas ritualinis skerdimas, kai skerdžiami prieš tai neapsvaiginti gyvūnai.

Įspėjame, kad šie vaizdai gali šokiruoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai (5)