𝔗𝔞𝔱𝔲𝔦𝔯𝔲𝔬𝔱𝔢𝔰 panaikinantis kremas nebrangiai sutrumpins amžinybę  (7)

„Amžinai“ nebetruks amžinai.
Kanados universiteto studentas išrado naują tatuiruočių naikinimo kremą, kuris rašalą išblukina, pakeisdamas rašalo kupinas ląsteles naujomis, švariomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-02-23 𝔗𝔞𝔱𝔲𝔦𝔯𝔲𝔬𝔱𝔢𝔰 panaikinantis kremas nebrangiai sutrumpins amžinybę  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, jei norite panaikinti tatuiruotę, teks iškęsti skausmingą šalinimą lazeriu, panaikinančiu po taškelį kas piko sekundę. Tai yra, kas 0,000000000001 sekundės dalį. Taip rašalo dalelės staiga įkaista ir suyra, o darbo imasi baltieji kraujo kūneliai, kurie jas suvalgo:

.

Tad, Alecas Falkenhamas, Dalhousie universiteto Kanadoje Phd studentas, nusprendė pasiūlyti kitokį pašalinimo mechanizmą, ir apsieiti vien beskausmiu kremo tepimu.

„Lyginant su lazeriniu tatuiruočių naikinimu, kai atsiranda nudeginimas, lieka pūslės ir randai, sukūrėme vaistą, praktiškai neturintį pašalinio poveikio,“ sakė jis. „Nesitaikome į jokias normalias odos ląsteles, tad nėra didelio uždegimo. Tiesą sakant, remdamiesi dabar naudojamu procesu, nemanome, kad atsiranda iš viso nors koks uždegimas, iš esmės jis yra priešuždegiminis.“

Darant tatuiruotę, rašalas specialia adata įšvirkščiamas į odą. Kūnas reaguoja į pašalinį objektą ir siunčia į vietą makrofagus – tam tikrą baltųjų kraujo kūnelių tipą – kurie rašalą suryja. Kai kuriems makrofagams pavyksta iš kūno išvalyti rašalą, pernešant jo daleles į limfmazgius, kiti šios užduoties neįvykdo ir lieka užstrigę odoje tatuiruotės vietoje, kupini rašalo.

Falkenhamo kremas į tatuiruotės vietą pristato naujus makrofagus, kurie praryja senuosius rašalo kupinus ir migruoja į limfmazgius. Iš čia jie patenka į kepenis ir natūraliu būdu iškeliauja iš kūno į kanalizaciją. Žinoma, tatuiruotės išblukimo laikas priklauso nuo jos dydžio, ir Falkenhamas nėra tikras, kiek kartų reikės taikyti šią priemonę, tačiau užtikrina, kad procesas bus neskausmingas, be injekcijų ir daug saugesnis už dabartinį pašalinimo lazeriu metodą. Jis rekomenduoja, kad tatuiruotės būtų bent dviejų metų senumo prieš imantis jas naikinti kremu.

Pranešama, kad Falkenhamas dabar bendradarbiauja su universitetu, siekdamas užpatentuoti technologiją ir gauti jos finansavimą. „Alecas yra tatuiruočių šalinimo pionierius. Jis atėjo į ILI [universiteto Pramonės ryšių ir inovacijų biurą] su idėja, šiek tiek susijusia su jo disertacijos tyrimu, turėjusia praktinį pritaikymą,“ sakė Andrea McCormickas, sveikatos ir gyvybės mokslų vadovas Dalhousie'o universitete,. „Pirmasis jo tyrimas parodė puikius rezultatus ir kitas jo tyrimo žingsnis remsis šiais rezultatais, iš technologijos kuriant produktą, kuris galiausiai pasieks rinką.”

Dabar jis tiria kremą su kiaulių ausimis, ir sako, kad atsiradęs rinkoje jis turėtų kainuoti apie 4 centus už kvadratinį centimetrą tatuiruotės.

Nors smagu, kad ištatuiruoti buvusių mylimųjų vardai nuolat nebeprimins apie sugriuvusius santykius, šiek tiek liūdna, kad tatuiruotės taps nebe tokios amžinos. Bet štai tokios situacijos primena mums, kodėl toks kremas yra išties šauni idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(27)
(1)
(26)

Komentarai (7)