Liga, dėl kurios mergina nuolat pamiršta savo vaikiną  (11)

Jenny Gibson susikūrė nuotraukų albumą, kad jį vartydama vis iš naujo įsimylėtų savo vaikiną, kurį kas savaitę pamiršta. Skamba tarsi kino filmo scenarijus, bet visa tai dvidešimtmetei Jenny iš Didžiosios Britanijos miesto Notingamo yra realybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Gibson dažnai nubunda neprisimindama savo dvidešimtmečio draugo Stuarto Balmfortho, nes serga reta neurologine liga. Bandydama atgaivinti savo atmintį mergina varto nuotraukų albumą, kuriame sudėtos nuotraukos apie jų 3 metus trunkančią draugystę.

Įsimyli iš naujo

Vos Jenny praranda atmintį, S. Balmforthas rodo savo merginai nuotraukų albumą, tikėdamasis, kad ji iš naujo jį pamils, visai kaip filme „Visada kaip pirmą kartą“ („50 First Dates“), kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Drew Barrymore ir Adamas Sandleris.

Jenny atminties praradimą lemia funkcinis neurologinis sutrikimas, po kurio priepuolių išsitrina merginos prisiminimai. Dabar ji mokosi gyventi su šiuo sutrikimu ir dalijasi savo istorija tam, kad padėtų patekusiems į panašią situaciją.

„Viskas prasidėjo, kai nualpau darbe. Tada mano vadovas iškvietė greitąją pagalbą. Po to aš kelias dienas buvau ištikta komos. Greitai man buvo diagnozuotas funkcinis neurologinis sutrikimas ir prasidėjo mano atminties praradimai. Aš nubundu rytais ir visiškai neatsimenu, kas yra mano vaikinas ar mano tėvai.

Nutariau pasidaryti nuotraukų albumą, kai supratau, kaip jiems sunku man paaiškinti, kas jie tokie. Iš pradžių būnu labai pikta, nes manau, kad visi aplinkiniai yra svetimi žmonės. Labai baisu nubusti be prisiminimų. Užtrunka maždaug pusvalandį, kol pradedu ką nors vėl atsiminti. Nuotraukų albumas tikrai padeda. Kai tik pradeda grįžti atmintis, pasidaro miela iš naujo prisiminti mūsų su Stuartu draugystę. Atrodo, kad tuomet tarsi iš naujo imu jį įsimylėti“, – interneto portalui „The Telegraph“ atviravo J. Gisby.

Pabudo suparalyžiuota

J. Gibson iš komos pabudo lapkritį, po sunkaus priepuolio, patirto darbe „Sainsbury's“ prekybos centre, negalėdama vaikščioti. Ji buvo suparalyžiuota dėl retos smegenų būklės.

„Buvau Notingamo Trento universiteto studentė ir turėjau mesti studijas, nes žinojau, kad jų nepavyks suderinti su nemažu darbo krūviu. O galų gale teko susitaikyti su tuo, kad man reikės neįgaliojo vežimėlio.

Man taip pat diagnozavo epilepsiją – kas savaitę patiriu po du didelius priepuolius, kurie, kartu su funkciniu neurologiniu smegenų sutrikimu ir lemia atminties praradimą. Esu tokia laiminga, kad šalia manęs yra mano vaikinas Stuartas, kuris mane labai palaiko ir kartu su manimi varto prisiminimų albumą, kad padėtų man prisiminti“, – džiaugėsi Jenny. Mergina rūpinasi ir jos tėvai Jane bei Robas.

„Negalėčiau prašyti didesnio palaikymo iš savo šeimos ir vaikino. Jie visą laiką buvo nuostabūs ir aš jais labai pasitikiu. Greičiausiai vaikščioti jau nebegalėsiu, bet pamažu pradedu su tuo susitaikyti. Dabar taupau pinigus lengvesniam vežimėliui“, – sakė mergina.

Albume – bendri prisiminimai

Savo prisiminimų albumą ji jau užpildė nuotraukomis, traukinių bilietais ir festivalių akimirkomis, kad lengviau prisimintų savo gyvenimo akimirkas. Jenny vaikinas, studentas S. Balmforthas, mano, kad albumas labai naudingas.

„Labai patogu rodyti šį albumą, kai nubudusi ji neturi jokio supratimo, kas aš toks. Be šio albumo Jenny užtruktų kur kas ilgiau tai prisiminti ir dėl to ji būtų netgi dar labiau sugniuždyta. Tai buvo puiki Jenny idėja ir mes jį naudojame kiekvieną savaitę, tam, kad ji nepamirštų ką mes nuveikėme kartu“, – sakė Stuartas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(25)
(1)
(24)

Komentarai (11)