Šiandien Žemė – per plauką nuo katastrofos (Video)  (7)

Remiantis NASA pateikta informacija, maždaug 1,5 kilometro skersmens asteroidas šiandien praskries pavojingai arti Žemės planetos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama ataskaitoje, tokio dydžio asteroidas sukeltų katastrofiškų padarinių mūsų planetai. Laimei, šis asteroidas sėkmingai prasilenks su Žemės planeta.

Minėtasis asteroidas NASA mokslininkų buvo pastebėtas dar 1999 metais. Tačiau jau tada buvo apskaičiuota, kad jis, skriedamas maždaug 14 kilometrų per sekundę greičiu, turėtų nesusikirsti su Žemės skriejimo trajektorija.

Beje, per ilgą kosminių kūnų stebėjimo istoriją buvo ir dar arčiau Žemės planetos priartėjusių asteroidų, tačiau jie nebuvo tokio dydžio kaip pastarasis, kuris prie Žemės priartės rytoj.

Mokslininkai nebūtų mokslininkais, jei nesiimtų spekuliacijų ir neišsiaiškintų, kokių pasekmių turėtų Žemės susidūrimas su 1,5 kilometro skersmens asteroidu.

Remiantis skaičiavimais, toks susidūrimas galėtų lemti maždaug 1,5 milijardo gyventojų žūtį. Billas Napieras, astronomijos profesorius, taip pat pridūrė, kad, asteroidui pataikius į vandenyną ar jūrą, į stratosferą būtų pakeltas milžiniškas kiekis halogeninių dujų, kurios sunaikintų ozono sluoksnį. Tuomet į Žemę prasiskverbtų tiesioginiai Saulės spinduliai, kurie ypač įkaitintų mūsų planetą ir lemtų augalijos išnykimą.

Laimei, tikimybė, kad šis asteroidas pataikys į Žemę, yra lygi tik vienam iš 9 milijonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Marius Monkevičius
(45)
(40)
(5)

Komentarai (7)