Šiurpus žemėlapis: kiek branduolinių bombų susprogdinta nuo 1945-ųjų?  (0)

Billas Rankinas iš „Radikalios kartografijos“ („Radical Cartography“) sukūrė žemėlapį, kuriame – visi žinomi branduolinių bombų susprogdinimai nuo 1945 metų, pažymėtos jų vietos ir galingumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasinaudodamas Johnstono archyvo duomenimis, jis suskaičiavo, kad nuo 1945-ųjų susprogdinta beveik 2,5 tūkst. tokių bombų, rašo „The Washington Post“. Daugiau nei 500 jų buvo susprogdintos atmosferoje – taip radioaktyviosios dulkės yra paskleidžiamos visoje planetoje, teigia B.Rankinas. Pilnaviduriai apskritimai žemėlapyje rodo atmosferinius sprogimus, tuščiaviduriai – bandymus po žeme arba po vandeniu. Apskritimo dydis rodo sprogimo galingumą – didžiausias apskritimas reiškia, kad sprogimas buvo stipresnis nei 20 megatonų.

Žemėlapyje matyti, kad JAV daugiausiai atlieka bandymus po žeme – 912. 206 bombos buvo susprogdintos atmosferoje, 5 – po vandeniu. Dauguma JAV bandymų atlikta Nevadoje esančiame bandymų poligone ir Ramiajame vandenyne.

Nuo JAV nedaug atsiliko Sovietų Sąjunga – 223 bombos susprogdintos atmosferoje, 756 – po žeme, 3 – po vandeniu. Nuo jų abiejų gerokai nutolusi Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai (0)