Netikėti faktai apie dvynius  (6)

Dvynių būna įvairių: visiškai identiškų, mažiau panašių, o kartais net ir visai skirtingų. Tai turbūt žino visi, tačiau tikrai yra dalykų, kurių nesidomintys žmonės paprasčiausiai nežino. Portalas Viralthread.com pristatė 16, tikėtina, dar negirdėtų ir kiek keistų faktų apie dvynius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Dvyniai gali turėti skirtingus biologinius tėvus.Moteris dažniausiai į laisvę paleidžia vieną kiaušinėlį per mėnesį, tačiau gali pasitaikyti ir taip, kad jie būna du. Įmanoma, kad juos apvaisintų du skirtingi vyrai, ir, tokiu atveju, dvyniai, kartu augantys moters gimdoje, būtų dviejų skirtingų tėčių.

2. Dvyniai gali būti skirtingų rasių atstovai.Jei tėvai yra skirtingų rasių atstovai, tai gali nutikti ir jų vaikams. Be abejo, šansas nėra didelis, tačiau genai gali išsidėlioti būtent taip, kad mažyliai gimtų visiškai skirtingų odos spalvų.

3. Atsiskyrę dvyniai dažnai nugyvena labai panašius gyvenimus.Kartais nutinka taip, jog dėl tam tikrų aplinkybių vos gimę dvyniai yra atskiriami vienas nuo kito. Nors dvyniai ir nemato vienas kito visą gyvenimą, labai dažnai nutinka taip, kad kas nors jų gyvenimuose sutampa: kartais tai būna to paties vardo sutuoktinis, kartais – vaikas, o galbūt netgi tos pačios specialybės darbas.

4. Jeigu identiški dvyniai broliai veda identiškas dvynes seseris, jų vaikai įstatymiškai bus traktuojami kaip pusbroliai ir pusseserės, nors genų atžvilgiu jie – broliai ir seserys. Jei identiški dvyniai broliai susilaukus vaikų su identiškomis dvynėmis seserimis, vaikai turės visiškai vienodus genų rinkinius.

5. Dvynių turėjimas mamai gali lemti ilgesnį gyvenimą.Plačiai paplitęs įsitikinimas, kad dvynių susilaukia sveikesnės mamos, mat per vieną nėštumą jos sugeba perduoti ne vieną, o du genų rinkinius.

6. Aukštesnės moterys turi didesnę galimybę pagimdyti dvynius.Valstybėse, kuriose daugiau aukštų moterų, taip pat daugiau gimstančių dvynių.

7. Moterys, kurios vartoja daugiau pieno produktų, turi daugiau šansų susilaukti dvynukų.Kadangi pieno produktuose gausu vitaminų ir mineralų, moterys, kurios mėgsta pasmaližiauti pienu, turi penkis kartus didesnę tikimybę pagimdyti dvynius.

8. Dvyniai vienas prie kito prisiriša dar mamos pilve.Italų mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė, jog dvyniai vienas kito siekia jau 14-ą nėštumo savaitę. Iki 18-os savaitės jie vienas kitą liečia jau dažniau nei patys save, o vėliau vaisiai ima kalbėtis ir gestais.

9. Dvyniai gali būti veidrodinis vienas kito atspindys.Maždaug ketvirtadalis dvynukų gimsta būdami visiškas kits kito atspindys. Pavyzdžiui, jei vienas – dešiniarankis, kitas bus kairiarankis. kitas atvejis: jų apgamai vienas kitą atvaizduoja veidrodžio principu.

10. Siamo dvyniai gali pažvelgti pro vienas kito akis, ar net girdėti kito mintis.Kai kurie Siamo dvyniai dalijasi thalamus, smegenų dalimi, kuri kontroliuoja jutiklius ir judėjimą. Dėl to kartais jie gali matyti pro vienas kito akis, ar dalytis mintimis.

11. Moters kūnas pats adaptuojasi prie dvynių.Moteriai pagimdžius dvynius, jos kūnas pasiruošia išmaitinti du mažylius: krūtys gamina pieno dviems vaikams, o kūno temperatūra tampa tokia, kad sušildytų juos abu.

12. Vieta, į kurią žiūrint lengviausia atskirti identiškus dvynius – bamba!Taip yra todėl, kad bambos išvaizdos nelemia genai. Tai paprasčiausias randas, kuris atsiranda pašalinant virkštelę. Tad jei kitą kartą nežinosite kaip atskirti dvynius draugus, liepkite jiems parodyti pilvus!

13. Jei moteris turi brolį ar sesę dvynę, ji turi didesnį šansą dvynukus pagimdyti pati. Taip pat tai galioja jei mama dvynius jau turi, arba, jei pati turi seserų ar brolių dvynių.

14. Net ir identiški dvyniai turi skirtingus pirštų antspaudus.Nors identiški dvyniai ir turi tą patį DNR, jų pirštų antspaudai skiriasi todėl, kad jie susiformuoja vaisiams liečiant gimdos sienelę – būtent dėl to kiekvieno asmens pirštų antspaudai ir yra unikalūs.

15. Dvyniai turi dvigubai didesnę tikimybę būti kairiarankiais.

16. Taip pat dvyniai gali gimti mėnesio ar net kelių mėnesių laikotarpyje.Kartais taip nutinka dėl priešlaikinio gimdymo: tada vienas vaikas gimsta keliomis savaitėmis, ar net mėnesiu anksčiau.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(42)
(1)
(41)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: