Užvirė aršios diskusijos: kas per pusę perkando delfiną?  (0)

Naujojo Džersio (JAV) paplūdimyje, Atlanto vandenyne, rastas per pusę perkąstas delfino jauniklis visuomenėje sukėlė paniką. Žmonės baiminasi kišti kojas į Atlanto vandenyną, o ekspertai nesutaria, koks ryklys galėjo užpulti delfino jauniklį ir jį taip sužaloti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio gyvūno nuotrauka tapo virusine ir žaibišku greičiu išplito socialiniuose tinkluose. Vos per tris dienas nuotrauka pasidalino per 42 tūkst. „Facebook“ vartotojų, skelbia businessinsider.com.

Gene Alesi, patalpinęs nuotrauką socialiniuose tinkluose, po ja paliko tokį prierašą: „Akivaizdu, kas delfino jaunikliui nutiko. Tačiau apie tai neišgirsi per žinias. Draugai, būkite vandenyje atsargūs, šiemet rytiniame Naujojo Džersio krante siaubingai daug ryklių atakų“.

Socialinių tinklų naršytojai kraupsta išvydę sužaloto delfino jauniklio nuotrauką. Viena internautė savo Facebook paskyroje paliko žinutę, kad visai neseniai buvo šiame paplūdimyje ir maudėsi vandenyje.

„Į šį paplūdimį eidavau metų metais ir niekada nieko panašaus nesu regėjusi“, - rašė internautė. Kita interneto naršytoja Robyn pripažino, kad su šeima planavo vykti atostogauti, tačiau dabar maudytis eis ne į vandenyną, o mirks baseine.

Ekspertų nuomonė

Ekspertai nesutaria, koks gyvis galėjo perpus perkasti delfino jauniklį. Tomas Davisas iš „Ocean City Patch“ teigė, kad sužalotas delfinas buvo neseniai gimęs ir buvo ne ilgesnis nei trijų pėdų.

„Tikėtina, kad jis nugaišo dar prieš plėšrūno ataką“, - teigė mokslininkas. Manoma, kad delfiną galėjo užpulti smėlryklis. Iki šiol nėra duomenų, kad šios rūšies rykliai būtų užpuolę žmogų.

Kitas ryklių ekspertas daktaras Richas Fernicola Pietų Džersio radijo stočiai SOJO 104.9 kėlė versiją, kad užpuolikas galėjo būti kitas ryklys – baltasis.

„Ant delfino rastos žymės rodo, kad jį puolė tikrai didelis ryklys, tą patvirtina ir ant kūno rasti įkandimai. Manyčiau, kad tai galėjo būti baltojo ryklio darbas“, - sakė mokslininkas.

Ne toks jau retas atvejis

Nepaisant vyraujančio nesutarimo, kas galėjo taip sužaloti delfino jauniklį, šią nuotrauką pamačiusiems žmonėms ji sukėlė baimę. Vis dėlto tai, kad ryklių Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantėse esama, žinoma seniai ir jų atakų iki šiol taip pat pasitaikydavo.

Mokslininkai skaičiuoja, kad per pastaruosius 100 metų rykliai žmones buvo užpuolę 15 kartų. Nors tokios atakos nėra dažnos, žmonės raginami išlikti budrūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai (0)