Gyvūnų mylėtojų siaubas: žvilgsnis į šunų valgymo festivalį (Video)  (58)

Kinijos Julino miestas turi tradiciją organizuoti šunų mėsos valgymo festivalį. Šiemet ši daug dėmesio sulaukianti šventė turi įvykti šiandien, birželio 22 dieną, tačiau už gyvūnų teises kovojantys žmonės daro viską, kad tai liautųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuos, kuriems rūpi gyvūnų gerovė, jie ragina pasirašyti peticiją.

Kinijoje, kaip dauguma juokauja, yra valgomi visi keturkojai išskyrus stalus. Į kinų skrandžius patenka ne tik įvairiausios vabzdžių rūšys, bet ir Vakarų pasaulyje visaverčiais naminiais gyvūnais laikomos katės bei šunys.

Pastariesiems valgyti yra surengtas net specialus festivalis, kuris vyksta birželio 22 dieną Yulin mieste. Ši tradicija regione gyvybinga jau seniai. Šventės metu šuniena valgoma su ličių vaisiais. Nors daugumai pasaulio bendruomenės narių ši šventė kelia pasibjaurėjimą, vietos gyventojai šio festivalio atsisakyti nenori.

Internete pilna skerdžiamų šunų nuotraukų ir filmuotos medžiagos, kuri sukelia didžiules pasipiktinimo audras. Nepaisant to, miesto gyventojai aiškina manantys, kad tokios apeigos žiemą suteikia žmonėms daugiau sveikatos.

Be abejo, tai yra Azijos kultūros dalis, kurią turėtume gerbti, tačiau gyvūnų teisių aktyvistai pabrėžia, kad šventės metu padaugėja šunų vagysčių iš šeimininkų, išauga nusikalstamumas, atsiranda maisto higienos problemų, susidaro palankesnės sąlygos pasiutligės plitimui. Kaip tik todėl jie ragina pasirašyti peticiją, kuri pasitarnautų norint nutraukti šį tradicinį renginį.

Ją pasirašyti ragina ir Lietuvos gyvūnų teisių aktyvistai. Organizacija „Būk mano draugas“ kviečia: „Pasirašykime, kad tai pagaliau baigtųsi“. Jos nuomone, reikia daryti viską, kad liautųsi gyvūnų kankinimas ir žudymas. Ir galiausiai buvo nurodoma, kur žmonės gali pasirašyti peticiją. Ją rasite ČIA.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai (58)