Karti patirtis: kiekvienuose namuose yra mirtini spąstai katėms  (0)

Zuika - rami ir atsargi katė. Jau ne jauniklė ir su savo 4 metų gyvenimo patirtimi nekrėtė jokių išdaigų šeimininkams. Bet, kaip sako kačių augintojai, niekada nežinai, kas tai katei šaus į galvą. Vieną dieną įvyko didžiulė nelaimė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarsi šūvis vieną dieną nuaidėjo kaimynės skambutis Zuikos šeimininkei į darbą. Kaimynai išgirdo kniaukimą ir pamatė, kad katė įstrigusi iš viršaus pravertose balkono duryse. Matyt, sumanė išeiti į balkoną, bet belipdama nuslydo ir persismaugus perpus liko kyboti durų plyšyje.

Šeimininkė suskubo važiuoti namo ir traukti rėkiančią katę. Ne taip paprasta ištraukti – iš viršaus atidaryto balkono daugiau nepraversi – teko nelaimėlę jėga kelti ir lupti iš plyšio. Ištraukus vaizdas dar kraupesnis – gyvūnas nevaldė užpakalinių kojų. Streso genamas šliaužė slėptis į tamsesnį kampą.

„Prognozės liūdnos“, – pasakė paskambinus į vieną veterinarijos kliniką. „Tai neretas atvejis. Dažnai įstrigusioms pravertame lange ar duryse katėms pažeidžiamas stuburas.“ Vis dėlto reikia daryti, kas įmanoma. Šiuo atveju gyvūnas įkliuvo į paties žmogaus paspęstus spąstus. Žmogaus atsakomybė jį apsaugoti ir gydyti. Apsaugoti, deja, nespėjo…

Vis dėlto Zuikos istorijos laiminga pabaiga. Katytė po keliolikos minučių pradėjo eiti visomis kojytėmis. O padarius tyrimus veterinarijos klinikoje paaiškėjo, kad nesutrikusios inkstų ir kepenų funkcijos. Jau tą pačią dieną augintinė ėdė, murkė glaustėsi prie šeimininkų, tik nevikriai dar užšokdavo ant sofos ar kėdės. Matyt, vis skaudėjo.

Klinikoje veterinarijos gydytoja įspėjo, kad laikant katę negalima palikti iš viršaus praverto lango ar balkono. Daugeliu atvejų įstrigusi katė pasismaugia, susižaloja stuburą. Būna, kad nusitraukia koją. Zuika, pasirodo, kone išimtis liūdnų baigčių durų plyšiuose istorijoje.

Tokie mirtini spąstai augintinių tyko kone kiekvienuose namuose. Tačiau neteko apie tai girdėti, kol neperspėjo gyvūnų gydytojai. Išgyvenusios Zuikos vardu kreipiamės į kačių šeimininkus – nepalikite iš viršaus pravertų langų ar balkonų. Jūs galite apsaugoti savo augintinius nuo liūdno likimo. Nes niekada nežinai, kas tai katei šaus į galvą…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Irmina Frolova-Milašienė
(24)
(6)
(18)

Komentarai (0)