NASA komentaras apie naują pasaulio pabaigos versiją šį rugsėjį (Video)  (0)

Internete ėmė sklisti kalbos, kad artėjantis naujas metų laikas Žemės planetai gali būti pragaištingas. Internautai būgštavo, kad rugsėjo pabaigoje mūsų planeta neišvengiamai susidurs su asteroidu, sukelsiančiu tikrą katastrofą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis neoficialiais šaltiniais, milžiniškas kosminis akmuo turėtų rėžtis į Puerto Riką maždaug tarp rugsėjo 15–28 dienos, sunaikindamas Atlanto ir Persijos įlankos pakrantes Šiaurės, Centrinės bei Pietų Amerikos dalyse.

Tai reiškia, kad išsipildžius liūdnoms prognozėms didžiajai daliai Jungtinių Amerikos Valstijų, Meksikai, Karibų regionui, Centrinei Amerikos daliai ir šiaurinei Pietų Amerikos daliai būtų nulemtas itin liūdnas likimas.

Jungtinių Amerikos Valstijų aeronautikos agentūra NASA turi savo atskirą programą, kurios tikslas yra stebėti visus kosminius kūnus, priartėjančius prie Žemės planetos ar bent jau jai grasinančius ataka ateityje.

Be abejo, NASA atstovai operatyviai sureagavo į tokias spekuliacijas ir iškart ėmėsi raminti pasaulinės katastrofos išsigandusius gyventojus.

Paulas Chodas, vienas iš NASA vadovų, teigė, kad „nėra jokio mokslinio pagrindo, net menkiausio įrodymo, kad asteroidas ar koks kitas dangaus kūnas turės įtakos Žemei minimomis datomis. Jei ten yra koks nors gan didelis objektas, kuris galėtų sukelti destrukciją rugsėjį, mes jau dabar būtume kažką pastebėję.“

Viso pasaulio astronomai, dirbantys NASA agentūros „Near-Earth Object“ biure ir kitose institucijose, naudoja įvairaus pobūdžio teleskopus, kuriais medžioja potencialią grėsmę keliančius asteroidus ar kometas. Jie visi sutartinai tvirtina nepastebėję jokio objekto, galinčio susidurti su Žeme.

NASA mokslininkai netgi bando nuraminti žmones, teigdami, kad per artimiausią amžių nėra pastebėta nė vieno kosminio kūno, kuris pagrasintų mūsų planetai ir žmonijai. Tiesa, Žemės atmosferą nuolat atakuoja įvairios kosminės dulkės ir šiukšlės, tačiau visiškai nekelia jokios grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(28)
(-7)

Komentarai (0)