S. Hawkingas: juodosios skylės tai durys į kitą Visatą  (5)

Stephenas Hawkingas, vienas garsiausių pasaulio mokslininkų, teigia, jog žmonės iš tikrųjų gali pabėgti nuo juodųjų skylių, o ne jose įstrigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kaip rašoma „Independent“, kosmoso keliautojai, patekę į juodosios skylės gniaužtus, neturėtų galimybės sugrįžti į savo dabartinę Visatą. Anot S. Hawkingo, atsidūrus tokioje padėtyje, kosmoso keliautojai turėtų šansą atsidurti kažkur kitur, ką mokslininkas įvardija kaip „alternatyvią Visatą“. Remiantis S. Hawkingo mintimis galima daryti išvadą, jog juodosios skylės iš tiesų nėra tokios „juodos“, kaip žmonės iš tikrųjų galvoja. Jos gali būti žmonijos durys į kitą dimensiją. „Alternatyvių istorijų, susijusių su juodosiomis skylėmis, egzistavimas liudija, jog tai iš tiesų gali būti įmanoma. Skylė turėtų būti didelė ir jei ji suktųsi, ji galėtų tapti praėjimu į kitą Visatą. Tačiau tuomet negalėtume sugrįžti į savo Visatą. Būtent todėl aš mėgstu kosminius skrydžius, tačiau tam nesiruošiu“, - kalbėjo S. Hawkingas.

Šis S. Hawkingo teiginys yra bandymas atsakyti į probleminį klausimą, kuris ilgą laiką kankino fizikus. Jie ilgą laiką laužė galvas, kas nutinka daiktams, kuomet jie atsiduria už horizonto, ten, iš kur netgi negali sugrįžti šviesa.

Mokslininkai tiki, jog tokiu atveju informacija vis tiek turi būti išsaugota, net jei daiktas ir pradingęs. S. Hawkingas įsitikinęs, jog informacija apie daiktus yra išsaugojama ant horizonto ribos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai (5)