Milijardierius nori nupirkti salą pabėgėliams ir joje įkurti valstybę  (7)

Egipto milijardierius pasiūlė į Europą plūstančių migrantų problemą išspręsti neįprastai – nupirkti salą, kurioje ir galėtų apsigyventi visi žmonės, bėgantys iš karo draskomų Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių, rašo naujienų svetainė cnn.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobiliojo ryšio bendroves daugelyje Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių bei Korėjoje valdančios įmonės „Orascum TMT“ generalinis direktorius Naguibis Sawiris yra vienas iš turtingiausių žmonių regione. Jis teigė, kad yra pasiryžęs išleisti tiek pinigų, kiek reikės, ir įsigyti salą iš Italijos arba Graikijos, kuri taptų naujaisiais namais pabėgėliams.

„Graikija ar Italija, parduokite man salą“, – N.Sawiris parašė savo paskyroje „Twitter“. Milijardierius net pasiūlė pavadinimą naujajai pabėgėlių šaliai – Viltis. Jis taip pat atmetė replikas, kad jo idėja yra absurdiška.

Egiptiečio teigimu, netoli Italijos ir Graikijos krantų yra daugybė šalių, kuriose galėtų apsigyventi nuo 100 iki 200 tūkstančių žmonių.

„Tai – lengvas sprendimas. Jie parduoda salą man ir aš ją paversiu laikina prieglauda šiems žmonėms. Įrengsiu mažą uostą arba prieplauką valtims prisišvartuoti. Įdarbinsiu žmones, kad jie statytų sau namus, mokyklas, ligoninę, universitetą, viešbutį“, – savo idėją plėtojo egiptietis ir pridūrė, kad žmonės galėtų kada tik panorėję grįžti į gimtines arba pasilikti saloje. Italijos ir Graikijos pareigūnai šio pasiūlymo nekomentavo.

„Kartais manau, kad politikai yra beširdžiai, – teigė N.Sawiris. – Man tik reikia leidimo (iš politikų), kad galėčiau žmones atgabenti į salą. Po to man iš jų nieko nereikės. Už salą sumokėsiu. Suteiksiu darbus, pasirūpinsiu logistika, žinau, kad tai galiu padaryti“.

N.Sawiris yra ne tik garsus Egipto verslininkas, bet ir vienos politinės partijos įkūrėjas. Jo brolis Nassefas yra bendrovės „Orasom Construction Industries“, vienos iš vertingiausių Egipto bendrovių, pirmininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(66)
(2)
(64)

Komentarai (7)