Sociologai išaiškino liaudies meilę S. Jobsui  (10)

Thomas Streeteris, sociologijos profesorius Vermonto universitete, paaiškino masinio amerikiečių susižavėjimo Steve'u Jobsu fenomeną. Esė su profesoriaus pamąstymais publikuota International Journal of Communication.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas mano, kad žavėjimosi Steve'o Jobso sėkmės istorija ištakų pirmiausia derėtų ieškoti ne jo asmeninėse savybėse, o masinėje kultūroje. Anot profesoriaus, Jobso biografija labai charakteringa, kadangi jam priskiria praktiškai technologinę revoliuciją, kai tuo tarpu realūs techninės ir programinės įrangos kūrėjai, tokie, kaip Deniss Ritchie'is, plačiajai visuomenei praktiškai nežinomi.

Gali būti, pažymi Thomas Streeteris, kad žmonėms tiesiog imponuoja istorija apie žmogų, kuris buvo aistringai užsiėmęs savo verslu, siekdamas tikslų, nebijojo laužyti taisykles ir dar tapo turtingas.

Steve'as Jobsas labiausiai žinomas kaip vienas iš kompanijos Apple įkūrėjų ir vykdomųjų direktorių. Be Apple, Jobsas taip pat stovėjo prie animacijos studijos Pixar ištakų. Atėjęs į Apple vadovo postą 1997 m., jis paskatino „Apple kulto“ atsiradimą, išleidęs į rinką seriją mobilių įrenginių – iPod, iPhone ir iPad.

Deniss Ritchie – programinės įrangos kūrėjas, labiausiai pagarsėjęs programavimo kalbos C ir operacinės sistemos Unix kūrimu. Unix operacinių sistemų šeimyna sudaro didelę operacinių sistemų, dabar naudojamų serveriuose ir mobiliuose įrenginiuose, dalį. Ritchie mirė savaite vėliau už Steve'ą Jobsą, 2011 spalio 12 dieną, tačiau naujienos apie Jobso mirtį fone ji liko praktiškai nepastebėta.

Николай Воронцов
nplus1.ru

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(11)
(30)
(-19)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: