Lenkijos požemiai slepia ne tik „auksinį traukinį“, bet ir visą požeminį hitlerininkų miestą  (1)

Iki lapkričio mėnesio vidurio planuojama ištirti ar tikrai „auksinis traukinys“ yra 65 kilometre nuo Valbžycho, tuo metu Žemutinės Silezijos Valimo valsčiuje toliau ieškoma požeminio hitlerininkų miesto, kuris yra „Riese“ komplekso dalis, informuoja TVN24.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš paieškos organizatorių Krzysztofas Szpakowskis sako, kad „mieste gali būti visko“.

Praėjusį šeštadienį ieškotojai susidūrė su grunto problema. Pradėjus gręžti žemę pasipylė fontanai vandens. Planuojama į gręžinius įleisti stebėjimo kameras, kurios turi patvirtinti arba paneigti apie galimus pavojus. Planuojama žemėje padaryti apie 10 gręžinių. Visuose gręžiniuose yra vandens. Ką tai reiškia? Pasak specialistų – tai geologinė anomalija.

K. Szpakowskio nuomone, po gręžiniais yra tunelis.

„Ieškosime toliau. Nepasiduosime. Nėra abejonės, jog kažkas po žeme yra“, – sako jis.

Viduje gali būti viskas, kas reikalinga gyvenimui, nes Hitlerio išrinktieji čia tikėjosi praleisti keletą metų. Georodarų tyrimai parodė Valimo ir Glušycų valsčiuose iki šiol nežinomo komplekso buvimą.

Jau inventorizuota kilometrai tunelių. Dalis jų išbetonuota. Tai leidžia nustatyti jų ilgį ir plotį. Vietas, kuriose vyksta gręžiniai, saugo policija ir chemikai, nes viskas viduje gali būti užminuota.

Atsakymus į šiuos klausimus staigmenų ieškotojai pateiks spalio 15 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(63)
(7)
(56)

Komentarai (1)