Rusijos pažadas: „Jau 2029 metais žmogus išsilaipins Mėnulyje“  (8)

Rusijos kosmonautai 2029 metais nuskris į Mėnulį ir jame išsilaipins. Tai, anot Rusijos naujienų agentūros „Ria Novosti“, konferencijoje, nagrinėjusioje kosmoso technologijų raidą, pažadėjo šios šalies korporacijos „Energija“, gaminančios raketas, vadovas Vladimiras Solncevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„2029 metais – žmogaus skrydis į Mėnulį ir išsilaipinimas“ – sakė vadovas, kurio įmonė gamina „Sojuz“ kosminius aparatus, kuriais į Tarptautinę kosminę stotį ir iš jos gabenami astronautai.

V. Solncevas informavo, kad planuojama 2021 metais pradėti skrydžius nauju kosminiu aparatu, kuriamu naudojant kompocitines medžiagas ir tinkamu skrydžiams iki mėnulio.

2023 metais numatytas šio aparato susijungimas su TKS, o 2025 metais ketinama atlikti autonominį skrydį iki Mėnulio bei vystyti technologijas, skirtas kosmonautų gabenimui.

Primename, kad pirmieji žmonės - JAV astronautai - Mėnulyje išsilaipino dar 1969 metais. 1959 metais Žemės palydovo paviršių palietė pirmas žmogaus pagamintas objektas – sovietinis aparatas „Luna 2“.

„Luna 2“ nukrito Mėnulyje, Ramybės jūrosrytuose tarp Aristides, Archimedes ir Autolycus kraterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(6)
(8)

Komentarai (8)