Apokaliptiniai vaizdai: iš vandens išniro Argentinos Atlantida vadinamas miestas (Video)  (1)

Argentinos miestas-vaiduoklis Vilja Epekuenas, daugiau nei 25 metus slypėjęs po vandeniu, atgimė iš naujo. Į jį grįžta pirmieji gyventojai ir turistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į miestelį grįžtantys žmonės ant senų griuvėsių, daugiau nei 20 metų skalautų vandens, tvirtina lenteles su savo vardais, taip tikėdamiesi atkurti buvusios architektūros kontūrus. Tačiau kol kas visam laikui čia grįžo tik vienas žmogus.

Vilja Epekueno miestelis vadinamas Argentinos Atlantida. Kadaise čia buvo populiarus kurortas, garsėjęs druskos voniomis ir puikiu vaizdu į ežerą. Nutolęs nuo Buenos Airių 500 km į pietvakarius, kiekvieną savaitgalį jis būdavo pilnas žmonių. Kambariai viešbučiuose būdavo išperkami prieš mėnesį, kavinėse ir restoranuose virte virė gyvenimas. Tačiau 1985 m. po ilgų liūčių ežeras išsiliejo iš krantų ir užtvindė miestelį. Jis paskendo maždaug 10 metrų gylyje, o užlietus pastatus sunaikino vandenyje ištirpusi druska.

Vandeniui išgaruoti prireikė beveik 25-erių metų.

Vienintelis dabartinis miestelio gyventojas Pablas Novakas, grįžęs atgalios 2009 m., vos tik vanduo pradėjo trauktis atgal, prisimena:

„Vanduo sugriovė net betoninius kranto įtvirtinimus. Jis pamažu užliejo namus, kol visai juos paskandino. Iš pradžių valdžia ramino, kad sutaisys įtvirtinimus, išsiurbs vandenį. Bet stichija nugalėjo“. 

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(1)
(36)

Komentarai (1)