Neįtikėtina: Rusijos televizijos parodė slaptus šalies branduolinius planus (Video)  (7)

Antradienį Rusijos televizijoms transliuojant prezidento Vladimiro Putino susitikimą su šalies karinių pajėgų atstovais, žiūrovai išvydo daugiau, nei turėjo. Televizijos ekranuose stambiu planu buvo parodytas slaptas dokumentas, kuriame išdėstyti branduolinių torpedų sistemų planai, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad šis dokumentas oficialus ir jame surašyti planai tikri, patvirtino ir Kremliaus atstovai.

Planas buvo parodytas per du Kremliaus kontroliuojamus televizijos kanalus – NTV ir Pirmasis kanalas. Dokumente, kurį rankose laikė vienas pareigūnas, buvo surašyta konfidenciali informacija ir pavaizduoti detalūs ginklų sistemų, pavadinimu Status-6, brėžiniai.

Branduolinės torpedos, kurias paleistų povandeniniai Rusijos laivai „sukurtų intensyvaus radioaktyviojo užterštumo zonas, kurios būtų netinkamos karinei ar ekonominei veiklai ilgą laiką“. Taip rašoma dokumente, kuris buvo aiškiai matomas televizijos ekranuose.

Dokumentas buvo aptariamas per V.Putino susitikimą su karinių pajėgų pareigūnais Sočyje pirmadienį, o dokumentas parodytas antradienį per naujienų laidą.

Tame pačiame susitikime V.Putinas pabrėžė, kad „Rusija imsis visų būtinų priemonių, kad sustiprintų strateginių branduolinių pajėgų potencialą“.

„Tiesa, kad dalis slaptos informacijos buvo parodyta eteryje, – teigė V.Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas. – Ateityje mes neabejotinai imsimės prevencinių veiksmų, kad tokie dalykai nebepasikartotų“.

Iki šiol neaišku, kaip prezidentui pavaldūs ir itin akylai kontroliuojami kanalai galėjo parodyti tokią svarbią medžiagą. Todėl kyla abejonių, ar šis planas apskritai tikras.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(28)
(-17)

Komentarai (7)