Tragiška scena: užfiksuota, kaip kanibalas vienaląstis praryja savo giminaitį (Video)  (0)

Šių metų „Nikon“ rengiamą mokslinių vaizdo įrašų konkursą „Nikon Small World In Motion“ laimėjo olandas Wimas van Egmondas, nufilmavęs, kaip vienaląstis mikroorganizmas praryja mažesnį savo giminaitį, rašo „Motherboard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sceną savo dramai režisierius rado savo namų kieme esančiame vandens telkinyje. Pasisėmęs vandens ir pradėjęs filmuoti jis nudžiugo, išvydęs šią tragišką sceną, kaip mažesnė Campanella infuzorija desperatiškai judina savo plaukmenis, kol ją po truputį ryja didesnė Trachelius šeimos infuzorija.

„Laukinė gamta yra daug arčiau mūsų, bet daugelis mūsų niekada jos nepamato. Jūsų sode esantis tvenkinys iš tiesų yra povandeninės džiunglės tiesiog knibždančios gyvų organizmų,“ – pranešime spaudai rašo prizą laimėjęs autorius.

Antrą vietą „Nikon“ konkurse užėmė Danielle Parsons, sugebėjusi nufilmuoti termito virškinimo trakto veiklą, kuriame matosi, kaip ten gyvenantys mikroorganizmai padeda vabzdžiui virškinti medieną.

Tuo tarpu, trečiąją vietą užėmė Gonzalo Avila susuktas „siaubakas“, kuriame parazitinės vapsvos lerva, užaugusi vikšro viduje ir suvalgiusi jį, praplėšia jo šoną ir išlenda į išorę. Panašu, kad šiais metais mikroskopiniame pasaulyje dominuoja niūrokos mirties ir virškinimo temos.

 

 


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (0)