Mokslininkai nustatė, kas yra seniausios tatuiruotės pasaulyje savininkas (Video)  (0)

„Independent“ rašo, kad mokslininkams pagaliau pavyko nustatyti, kada tiksliai padaryta seniausia iki šiol žinoma tatuiruotė ant žmogaus kūno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antropologai, bendradarbiaudami su archeologais, dar 1991 metais Austrijos Alpėse atrado sušalusią mumiją, pavadintą „Iceman Otzi“. Keisčiausia, kad ji buvo papuošta 61 tatuiruote. Remiantis naujausiais atliktais tyrimais, tai yra seniausi tatuiruočių pavyzdžiai, kuriuos kada nors pavyko aptikti.

Mokslininkai jau nuo seno svarstė apie tai, ar seniausios žinomos tatuiruotės priklauso Tirolio „sniego žmogui“, pavadintam Otzi vardu, kuris mirė maždaug 3250 metų prieš Kristų, ar nenustatytai Pietų Amerikos Chinchoro mumijai, kuri turi į ūsus panašius piešinius ant veido.

Naujausi moksliniai tyrimai padėjo nustatyti, kad Otzi iš tikrųjų yra senesnis už „ūsuotąją“ mumiją, kuri, iki šiol buvo manoma, mirė 4000 metų pr. Kr.

Pastaroji versija buvo paneigta ir galiausiai išsiaiškinta, kad Pietų Amerikos žmogus mirė vėliau nei Otzi. Taigi peršasi išvada, kad Europoje atrasti Otzi palaikai yra kol kas seniausias tatuiruoto žmogaus pavyzdys.

61 tatuiruotę, kurios yra nupieštos ant Otzi kūno, daugiausiai sudaro įvairios linijų bei kryžių grupės, o jos yra išsibarsčiusios ant viso kūno.

Šios tatuiruotės greičiausiai buvo padaromos įrėžiant odą ir vėliau šiuos randus įtrinant anglimi. Tiesa, mokslininkai įtaria, kad visa tai buvo daroma kaip tam tikros terapijos dalis, o ne dekoracija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (0)