Šiaurės Korėja išpildė visų alkoholikų svajonę? Likeris, kuris nesukelia pagirių  (2)

Po daugybės metų tyrimų Šiaurės Korėjoje sukurtas ženšenio likeris, kuris visiškai nesukelia pagirių, – paskelbė oficialus Šiaurės Korėjos leidinys „Pyongyang Times“. Pasak leidinio, likeris dar turi ir daugybę kone stebuklingų gydomųjų savybių. Apžvalgininkai spėja, kad kaip pagrindinė naujojo gėrimo rinka numatyta Pietų Korėja – labiausiai prasigėrusi šalis Azijoje ir didžiausias Šiaurės Korėjos priešas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

30–40 laipsnių „Koryo“ likeris, pagamintas iš Kesongo (miestas Šiaurės Korėjoje) Korjo ženšenio, garsėja savo gydomosiomis savybėmis, aukštai vertinamas ekspertų ir mėgėjų dėl skonio švelnumo bei pagirių nebuvimo“, – cituoja Šiaurės Korėjos leidinį JAV portalas „NK News“.

Straipsnyje, kuris pavadintas „Likeris laimėjo kokybės medalį už nacionalinio skonio išsaugojimą“, teigiama, kad Tedongango maisto fabrikas daugybę metų tobulino gėrimo receptą. Galiausiai tyrėjai pakeitė cukrų degintais lipniais ryžiais ir tai sukėlė tiesiog stebuklingą efektą – dingo ir kartumas, ir pagirių grėsmė.

Tai toli gražu ne pirmas Šiaurės Korėjos mėginimas kurti ditirambus savo ženšenio gėrimui. Jau rugpjūtį Šiaurės Korėjos telegrafo agentūra pranešė apie šalies mokslininkų darbus kuriant pagirių nesukeliantį alkoholinį gėrimą.

Dabar atrodo, kad „Koryo“ likerį tos šalies spauda laiko beveik dieviškos ambrozijos įsikūnijimu. Be kita ko, rašo, kad degintuose ryžiuose esančios aminorūgštys, vitaminai ir mineralų junginiai skaido riebalus, tad gerdamas jį gali dar ir sulieknėti.

Tiesa, portalo „NK News“ apklaustas ekspertas tokiu entuziazmu netryško.

„Konkrečiai šios rūšies ragavęs nesu, bet ženšenių likerius žinau, nors skonis manęs nežavi.Šiaurės Korėja gamina kelis aukštos kokybės likerius, tačiau mano patirtis leidžia užtikrintai pasakyti – niekur pasaulyje neegzistuoja alkoholinio gėrimo, kuris nesukeltų pagirių“, – pakomentavo dažnai Šiaurės Korėjoje besilankantis „Chosong Exchange“ darbuotojas A.Abramhnianas.

Gal tie Šiaurės Korėjos mokslininkai išties sukūrė kai ką naujo (juk praeitais metais skelbėsi atradę ŽIV gydančius augalų ekstraktus), bet greičiausiai visi tos šalies gyventojai yra tokios nuolatinių pagirių ir apsvaigimo būsenos, kad nė nebeskiria, kada yra kaip.

O pagirių nebuvimas – tai juk nieko nauja. Geri vandenį – ir jokių pagirių. Norisi svaigesnės alternatyvos? Na, tie 30,9 proc. lietuvių, kurių mirtys vienaip ar kitaip susijusios su girtuoklyste, juk irgi pagirių nebejaučia, ar ne?..

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(19)
(4)
(15)

Komentarai (2)