Norvegų fizikas automatu šovė į save po vandeniu (Video)  (0)

Skubame nuraminti, Norvegijos fizikų gretos nepraretėjo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-27 Norvegų fizikas automatu šovė į save po vandeniu (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegų fizikas Andreas Wahl televizijos kanale ;NRK Viten atliko eksperimentą, po vandeniu šaudamas į save iš automato. Norvegas baseine stovėjo iki kaklo vandenyje. Automatas SIG SG 550 buvo įtaisytas ant specialaus trikojo, o gaiduką eksperimentatorius patraukė virvele. Wahlis nuo šūvio nenukentėjo.

Šaunamasis ginklas buvo už trijų metrų nuo fiziko. Tokią išvadą galima padaryti, palyginus automato ilgį su liniuote tarp SG 550 ir Valio. Ginklo ilgis su buože – 998 milimetrai. Po šūvio 5,56 milimetrų kalibro kulka po vandeniu nuskriejo kiek mažiau nei 1,5 metro.


Šūvio po vandeniu eksperimentas

Įprasti šaunamieji ginklai šaudymui po vandeniu netinka dėl kelių priežasčių. Dėl aerodinaminės formos kulkos trajektorija darosi nenuspėjama; šaudmuo gali rikošetuoti šilto ir šalto vandens sandūroje. Be to, dėl didesnio vandens tankio kulka sparčiai lėtėja, prarasdama kinetinę energiją.

Dėl didesnio už orą tankio, šaunamieji ginklai negali užsitaisyti naujam šūviui. Medžiagos, iš kurių gaminami automatai ir pistoletai, nenumatytos eksploatavimui po vandeniu: jos arba greitai surūdija arba suyra nuo šūvio sukeltų hidrodinaminių smūgių.


Su šautuvu prieš ryklius

Šaudymui po vandeniu skirti specialūs ginklai. Jie gaminami iš tvirtesnių ir atsparesnių vandeniui medžiagų. Tokiuose ginkluose naudojami specialūs šaudmenys, su ilgesnėmis, strėliškomis kulkomis. Tokia forma geriau tinka šaudymui po vandeniu.

Povandeniniai šautuvai prastai tinka šaudydami sausumoje. Pavyzdžiui, povandeninis automatas APS po vandeniu gali atlikti 2000 šūvių, o sausumoje – vos 180. Penkių metrų gylyje efektyvus šaudymo nuotolis ~30 metrų, 40 metrų gylyje — dešimt metrų. Sausumoje šūvio nuotolis – 100 metrų.

Василий Сычёв
nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(11)
(17)

Komentarai (0)